sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Facaturi de intelectuali au ajuns in fruntea statului

Ministrul Educației, Remus Pricopie, s-a făcut de râs la Sommet de la francophonie - Dakar

Ministrul Educației, Remus Pricopie, s-a făcut de râs la Sommet de la francophonie - Dakar
Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, participant  la Sommet de la Francophonie in Dakar, capitala Senegalului, s-a facut de râs la aceasta reuniune dedicată francofoniei pentru ca nu vorbește franceza, scrie europarlamentarul Cristian Preda pe pagina sa de Facebook..
"Se glumește deja pe seama lui, după ce i-a fost întors spatele când a început să vorbească în engleză cu președintele Senegalului", susține Cristian Preda.
Europarlamentarul îl critică și pe noul ministru de Externe, Bogdan Aurescu. Acesta, în loc să participe la sărbătoarea francofoniei din Senegal ca reprezentant al Romaniei ( e bun vorbitor de limbă franceză), a preferat să își lanseze o carte la fundația lui Adrian Năstase.
Redăm integral textul postat de Cristian Preda pe pagina sa:  "Șeful delegației României la Sommet de la francophonie nu vorbește franceza! E vorba despre Remus Pricopie, ministrul Educației, pus în funcție pentru a apăra doctoratul lui Ponta  și plecat să reprezinte România la Dakar. Ministrul de externe Aurescu nu s-a dus la sommet, unde are loc reuniunea la vârf a francofoniei, preferând să-și lanseze o carte la fundația lui Adrian Năstase. "C'est une honte!", îmi transmite un bun prieten din capitala Senegalului. Am reprezentat România un deceniu întreg în această Organizație internațională și știu bine cât a fost apreciată România după ce a organizat sommet-ul din 2006 și a inventat bursele Eugen Ionescu. Pricopie ar trebui întrebat ce caută la Dakar! Se glumește deja pe seama lui, după ce i-a fost întors spatele când a început să vorbească în engleză cu președintele Senegalului. Am mulți prieteni în preajma lui Macky Sall și mi-e la fel de greu, ca și lor, să accept că numele României e făcut de râs de un Remus Pricopie..."
Trimiteți un comentariu