sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Ganduri in prag de Ziua Nationala

Sa salutam si sa incurajam noua generatie de intelectuali, ingineri, profesori, muncitori, functionari publici, si de ce nu, fermieri, tarani ce trudesc pe tinuturile parjolite ale tarii de secera rosie si ciocanul comunist care are inca azi reprezentati de frunte in partidul oropsitilor, mai bine zis, partidul burjuilor. Sa asteptam sa apara acel partid dedicat celor multi carora sa le fie aparate drepturile in fata celor imbogatiti peste masura si celor care ne dau cu tifla seara de seara pe canalele televiziunilor de stiri.

Un gand bun pentru diaspora noastra care trudeste pe plaiuri straine pentru o coaja de paine, altii poate pentru un pumn de techini. Emigrantii nostrii sa nu-si mai ostoiasca dorul de tara trimitind bani rudelor, bunicilor, parintilor si copiilor care sa le aline durerile. Sa nu mai vedem ca din o parte a acestor bani, lustruiti de durere si multa truda in tinuturi straine, se mai ridica inca un etaj in mastodontii vilelor in care latra cainii. Treceti prin cartierele noi din orasele tarii si imi veti da dreptate.

Sa-i obligam pe guvernantii nostrii sa intareasca acele institutii ale statului care aduc democratie, bunastare, ordine si disciplina. Sa creeam reguli egale pentru toti. Sa-i stimulam pe cei cu initiativa sa refaca economia nationala, distrusa in mod sistematic de masa amorfa a celor care isi zic democrati, dar in realitate, comisarii cu cravate rosii a unei epoci care a fost rasturnata la lovitura de stat din '89.

Sa avem incredere in viitorul tarii si in poporul nostru.

Niciun comentariu: