marți, 25 noiembrie 2014

Papusi gonflabile

Păpușile gonflabile cu cătușe din politica românească

O nouă zi venită de la Dumnezeu și un nou dosar al DNA pus pe masa atenției publice ne confirmă cât de curvă și curvită e politica românească. O colcăială grețoasă de lăcomii și interese private, ce sug, cu ventuzele lor nesătule, prezentul, resursele și viitorul nației române.
PUBLICITATE
Politica românească e un teatru grețos de nefiresc în absurdul său. O scenă luminată pe care joacă, schimbându-se după fiecare act, marionete și păpuși gonflabile proaste, dar obligatoriu cu trup frumos și chipuri frumoase. Păpuși siliconate vii, ce, iată, sunt folosite până la consumare și încătușare de sforarii protectori politici, ce stau pitiți, trăind bine, prin culise.
Politica românească este un tărâm infernal, ce-l răsucește-n mormânt pe magnificul Dante, în care proștii și proastele frumose au rol de momeală. Pentru capturarea banilor publici. Arestarea preventivă pentru 30 de zile a unei duduițe, pre numele său Crinutza, fostă șefă la douăzeci și ceva de ani a mega bănoasei agenții naționale, ne relevă dimensiunile de oroare ale consiprației politicianiste.
Asta pe de-o parte. Din unghiul celălalt, putem înțelege unul dintre mecanismele de succes și promovare din politica de tip fanariot care se face la gurile Dunării și-n Carpații Transilvaniei. Duduița Crinutza este o fostă miss frumusețe, care a dovedit restului colegelor sale de școală că „știe" formula secretă prin care să devină un model de succes și carieră în politică și-n viață. Magica formulă, dacă știi cum și cât să te miști îți asigură cele două condiții esențiale ale succesului și promovării în politică. Adică un protector care să te propună și un alt reazem politic care să te susțină.
Dacă intonezi cu nesaț formula, în genunchi, ești dăruită cu noroc să găsești un singur protector politic care să săvârșească cele două minuni: împingerea de la spate și fixarea în locul meritat. Crinutza, pare-se, a fost una dintre cucernicile politicii românești. Invocările, dăruirea și competența sa politică l-au impresionat și înduplecat pe un Ales, mare grangur politic portocaliu. Care a proptit-o în funcția de șefă a bănoasei agenții. Binecuvântând-o însă și cu sforile ascultării și supunerii. Așa cum îi șade bine unei marionete. Din fotoilul său de șefă, cu pix scump, tînăra speranță a politicii românești „a aprobat" despăgubiri de zeci de milioane de euro în baza unor dosare măsluite.
Dacă veți căuta o fotografie a aceste Crinutze pe google, ca de altfel și a Duduiei de la Teleorman sau de aiurea din țară, imaginea lor va spune totul despre aceste specimene gonflabile al politicii românești, înfipte într-o înaltă funcție publică, cu care n-au nici în clin și nici în mânecă. „Făcută pentru a fi folosită și apoi încătușată" stă scris pe fruntea și destinul lor de țoape arogante și prețioase. Cărora le-a puțit mereu școala și munca. Și pentru care viața și cariera înseamnă o succesiune de salturi peste etape necesare și firești. Singura lor filosofie de viață și de succes e țopăitura. Prin așternuturi, cu serviete-n mîini sau în genunchi prin cabinete. Politica românească nu numai că e curvă, e și o fătătoare pe bandă rulantă de gonflabile siliconate arogante și proaste. Evident și de gonflabili. Că nici făcăturile astea politice nu-s mai breze. Toți și toate au un singur scop și-o singură menire. Să parvină pentru a se ajunge. Nu contează unde și cum. Contează doar rapiditatea conectării lor la cufărul public cu bani și la funcții de preamărire. Pentru asta n-au minte și nici tată și nici mamă. Ori teamă sau măsură. E o nouă specie de pseudo-reptilieni, cu sânge rece și creier mic, pe care doar cătușele îi mai pot struni și birui. Să auzim de bine!
Trimiteți un comentariu