vineri, 5 decembrie 2014

Cineva acolo sus vegheaza

O femeie din Arad este în culmea fericirii pentru că şi-a reîntâlnit fata despre care nu mai ştia nimic. Aceasta a fost furată din spital în 1990, când avea numai câteva luni.

Tânăra locuieşte acum în Canada, dar a venit imediat în ţară pentru a-şi cunoaşte mama. Cele două s-au regăsit cu ajutorul reţelei de socializare Facebook. Andreea s-a născut în noiembrie 1989 în satul Juma Mare din judeţul Timiş. La doar câteva luni după naştere, fata şi sora sa mai mare s-au îmbolnăvit, iar mama le-a dus la spital. S-a întors după fete, dar Andreea nu mai era. Medicii i-ar fi spus atunci că fetiţa a făcut o formă severă de pneumonie şi a murit. "Trebuia să muncesc, că dacă nu mergeam la muncă, seara nu aveam pâine şi când m-am dus să le iau acasă, pe Petronela am mai găsit-o, dar pe Andreea, nu. Au zis că e moartă", a spus mama fetei. Disperată, femeia a încercat să-i găsească trupul, dar în zadar. Nimeni nu ştia nimic, cel mai probabil fata fusese furată din spital. Cert este că Andreea a fost adoptată de o familie din Canada. 25 de ani mai târziu, fără să ştie că sunt mamă şi fiică, cele două au devenit prietene într-un grup de pe Facebook pentru adopţiile din România. "Pe Internet (ne-am găsit n.r.). Şi ea mă căuta şi eu o căutam pe ea. Eu aveam sentimentul că trăieşte, întotdeauna am simţit asta", a spus femeia. Andreea a venit imediat în România să-şi cunoască mama. "A fost emoţionant pentru mine. Am stat şi ne-am uitat una la alta, am plâns... Doamne, 25 de ani de întrebări", a spus tânăra.
După bucuria revederii, cele două femei au trecut printr-o întâmplare nefericită. Mama a vrut să aprindă focul, dar soba a explodat. Tânăra a suferit arsuri, dar medicii spun că se va vindeca. Andreea va petrece sărbătorile în ţară, iar în ianuarie va pleca la părinţi adoptivi, în Canada.

Trimiteți un comentariu