marți, 2 decembrie 2014

De ce nu am castigat alegerile?

Cum explică Ponta pierderea alegerilor prezidențiale

Cum explică Ponta pierderea alegerilor prezidențiale
Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, premierul Victor Ponta, a explicat, într-un interviu acordat publicației Evenimentul Zilei, care sunt motivele pentru care a pierdut alegerile, precum și dacă are de gând să demisioneze din fruntea Executivului. 
”Am fost însă total nepregătiți pentru așteptările, supărarile si resentimentele unor largi segmente de populatie...Nu mă refer la așteptările legate de guvernare. Vorbesc de tineri, de ardeleni, de românii din diaspora, care aveau sentimente speciale legate de tema comunismului, a protecției persoanelor acuzate de corupție, a rolului baronilor locali. Dar mai ales a temerii că toată puterea va fi concentrată la o singură forță politică, PSD și Victor Ponta! Mobilizarea acestora în turul doi a decis rezultatul final!”, a declarat Victor Ponta.
Totodată, șeful PSD a precizat că are în vedere o remaniere guvernamentală și că va încerca să colaboreze cu președintele ales, Klaus Iohannis, pentru că nu are ”contra domnului Klaus Iohannis resentimentele sau neîncrederea pe care am avut-o față de Traian Băsescu”.
Victor Ponta a mai spus și că asigură o conducere ”tranzitorie”  la PSD, fiind nevoie de un alt proiect politic pentru ciclul electoral 2015-2019.
În ceea ce privește excluderile din PSD, Ponta susține că motivul pentru care au fost dați afară din partid Mircea Geoană și Marian Vanghelie este teama de  trădare, interese meschine  si lipsă de solidaritate în momente dificile”.

Trimiteți un comentariu