sâmbătă, 6 decembrie 2014

Nu va fie frica. Ponta pica.

Prim-ministrul a spus că-şi va da demisia din fruntea Guvernului dacă procurorii DNA vor cere urmărirea sa penală, în dosarul votului din diaspora, care a ajuns joi de la Parchet la procurorii anticorupţie.

Cu siguranţă dacă DNA va cere începerea urmării penale faţă de mine voi demisiona. Doar n-o să spunem acum că stă prim-ministrul cercetat penal.”, a anunţat Victor Ponta, invitat la Antena 3.

În opinia sa însă, nu există răspundere penală pentru acest dosar, ci doar una politică.

”Dacă mă va întreba cineva de la Parchet, voi spune acelaşi lucru: da, greşeli s-au făcut, dar intenţie din partea cuiva nu a existat de niciun fel. Răspunderea politică există, de aceea a demisionat ministrul de externe, dar răspundere penală nu există pentru că legea penală se aplică pentru faptele penale. Greşelile politice se plătesc politic”, a adăugat el.

Premierul Ponta a precizat că s-a gândit, imediat după alegerile prezidenţiale, să demisioneze de la şefia Guvernului, dar că a înţeles că a primit, totuşi, peste cinci milioane de voturi. El a adăugat că la votul pentru Cabinetul restructurat va verifica dacă mai există sprijinul Parlamentului.

"Nu s-a digerat tot rezultatul, după trei săptămâni, dar am resursele interne necesare de a continua (...) Din acest punct de vedere, o iau de la capăt, mai înţelept şi cu conştiinţa lucrurilor pe care le-am greşit", a spus Ponta.

Trimiteți un comentariu