vineri, 6 martie 2015

Mosierii Basescu au probleme


Cotidianul.ro

Tribunalul Călăraşi a respins contestaţia depusă de Ioana Băsescu împotriva măsurii asiguratorii dispuse de procurori asupra terenului din comuna Nana, despre care anchetatorii au suspiciuni că a fost retrocedat în mod ilegal.

''Respinge contestația formulată de petenta Băsescu Ioana împotriva ordonanței nr. 236/P/2014 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la 16 februarie 2015 în dosarul 236/P/2014. Obligă contestatoarea la 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă'', se arată în soluția dată joi și postată pe portalul Tribunalului Călărași.

În vara anului trecut, procurorii de la Parchetul General anunţau că au început urmărirea penală în dosarul Nana faţă de mai mulți membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, acuzaţi de 135 de fapte privind terenuri retrocedate ilegal mai multor persoane.

Conform anchetatorilor, în perioada 2005-2010, membrii Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, "nu au îndeplinit acte sau au îndeplinit acte în mod defectuos în legătură cu reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri revendicate de mai multe persoane, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de avantaje/foloase necuvenite, fapte care au cauzat prejudicierea domeniului privat al statului cu valoarea terenurilor retrocedate contrar dispoziţiilor legale".

Sechestrul a fost instituit în 16 februarie, atât pe terenul Ioanei Băsescu, cât şi pe cele ale unor inculpaţi din acest dosar. Ioana Băsescu nu este însă învinuită în acest dosar. Potrivit unor surse, anchetatorii au pus sub sechestru pe mai multe bunuri mobile şi imobile, dar şi un teren de 735 de hectare.

Pe durata sechestrului, terenurile nu pot fi vândute.

Ioana Băsescu nu poate vinde terenurile, ar avea însă posibilitatea să cultive pământul și să obțină în continuare beneficii de pe urma terenului.

Dacă instanța va constata că acea comasare de la Nana s-a făcut în mod ilegal, terenurile vor reveni la situația juridică din acel moment, iar familia Basescu va pierde proprietatea, însă se va putea întoarce cu pretenții în instanță împotriva vânzătorilor pentru a-și recupera suma plătită.

Trimiteți un comentariu