sâmbătă, 21 martie 2015

Statiunea Pucioasa

Statiunea Pucioasa


Statiunea Pucioasa se afla in judetul Dambovita, la 350m altitudine, intr-o zona dominata de coline impadurite. Apele din zona slab mineralizate, sulfuroase, sulfatate, bicarbonatate, calcice, sodice clorurate, dar si climatul agreabil cu veri racoroase reprezinta principalii factori naturali de cura.

Indicatiile terapeutice: afectiuni reumatismale degenerative abarticulare, inflamatorii, post-traumatice si postoperatorii ale aparatului locomotor, afectiuni respiratorii, afectiuni ORL, afectiuni dermatologice, boli de nutritie, de metabolism si afectiuni specifice unor boli profesionale.

Tipuri de proceduri: bai calde cu ape minerale in cazi si bazine, bai de plante, impachetari cu parafina, termoterapie, kinetoterapie, inhalatii, aerosoli, electroterapie.

Obiective turistice: Muzeul de Etnografie al orasului, Parcul Independentei, ce dateaza din sec. XIX, Lacul de acumulare Pucioasa (intrat in circuitul hidroenergetic in 1974, la o altitudine de 418 m, cu o suprafata de 91 ha si un volum al apei de 4.940.000 m.c.); Pastravaria Pucioasa (amplasata la iesirea din statiunea Pucioasa, soseaua Targoviste – Sinaia langa barajul Pucioasa, raul Ialomita, ce functioneaza ca subunitate a ocolului silvic Dambovita).

Statiunea Pucioasa este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.
Trimiteți un comentariu