miercuri, 28 octombrie 2015

Interesul nationalLa catafalcul politic al interesantului national, Gabriel Oprea!

Publicat de blog R-26500

Spre deosebire de alte curente de opinie din zona militarilor in rezerva/retragere provenind din partea unor organizatii sau persoane care au bagat capul in nisip vizavi de faptele concrete ale lui G. Oprea fata de militarii romani, zona "R-26500" am avut o atitudine constanta de-a lungul anilor in ceea ce il priveste pe ministrul interesului national. Refuzand sistematic sa ascundem sub pres faptul ca acesta a contribuit esential la decimarea a cca. 26 500 de militari in rezerva/retragere, prin pretiosul sau aport adus la desfiintarea pensiilor militare in anul 2011. Oricat am incercat, nici in anii din urma nu am reusit sa regasim vreo circumstanta atenuanta privind atitudinea lui G. Oprea fata de cei 26 500 militari in rezerva/retragere, ani in care Gabriel Oprea ar fi avut sansa sa isi repare erorile politice ale trecutului.  Fiind bine cunoscut faptul ca numita Lege nr. 241/2013 care pretinde in titlu ca a reintregit pensiile celor 26 500 de militari in rezerva/retragere incepand cu una octombrie 2013, reprezinta in realitate o inselatorie legislativa de proportii care are drept consecinta pragmatica inghetarea/plafonarea/neindexarea/neactualizarea pensiilor militarilor in cauza, la multi pe toata durata vietii (finalul de ordin pragmatic fiind rediminuarea pensiilor prin metoda inghetarii acestora). In sfarsit, ca militari in rezerva/in retragere nu avem cum sa acordam lui Gabriel Oprea circumstante atenuante nici macar in privinta noii Legi a pensiilor militare nr. 223/2015. Lege despre care bine cunoastem ca desi din punct de vedere legislativ intra in vigoare la data de 01.01.2016, aceasta cuprinde prevederi atat de alunecoase si indepartate ca termen in privinta aplicarii legii si militarilor deja pensionati,  incat cel mai probabil ca majoritatea militarilor deja pensionati nu vor mai rebeneficia niciodata de pensii militare de stat in adevaratul inteles al cuvantului, cel putin in aceasta viata.


Cu toata aceasta atitudine constanta a zonei "R-26500" pt. a reliefa  faptele lui Gabriel Oprea vizavi de militarii romani, in aceste zile am evitat sa facem referiri la scandalul in care este implicat. Cunoastem despre ce este vorba! Pe scurt, politistul de la Brigada Rutiera a Capitalei Bogdan Cosmin Gigina si-a pierdut viata pe 20 octombrie 2015, intr-un accident de motocicleta, in timp ce se afla in fruntea unei coloane oficiale constituite pt. vicepremierul Gabriel Oprea. Asa cum se obisnuieste in astfel de situatii, mass media aservita actualei coalitii de guvernare (A3 si Romania TV) a trecut sub tacere evenimentul, iar mass media aservita opozitiei (B1 TV si Realitatea TV) a incercat sa il scoata in evidenta. [A nu se intelege ca facem reclama unei tabere mass media in defavoarea celeilalte. Dupa ani de zile de intoxicari, am realizat cu totii ca cele 4 televiziuni sunt doar simple instrumente de propaganda politica care transmit opiniei publice orice, dar care sa nu lezeze cumva imaginea partidelor/politicienilor care le sponsorizeaza existenta. Asa ca in cazul evenimentului mentionat, lucrurile s-ar fi petrecut exact invers daca ar fi fost vorba despre un lider al opozitiei, respectiv B1 TV si Realitatea TV nu ar fi prezentat nimic sau ar fi minimalizat accidentul, iar A3 si Romania TV l-ar fi amplificat si politizat cat mai mult posibil].

Nu, nu avem cum sa nu acordam atentie evenimentului. Dintr-un motiv extrem de pertinent! De cateva zile asistam la o reactie de protest propagata din ce in ce mai intens pe retelele de socializare Facebook si Twitter, indreptata contra lui Gabriel Oprea. Nu am fi acordat atentie neaparat nici acestui aspect, cunoscut fiind faptul ca romanii nostri propagandisti din nastere, au alterat cele 2 site-uri de socializare, astfel incat apar mii de romani care in loc sa socializeze, isi expun preferintele, exhibitiile sau obsesiile politice mioritice fix pe  Facebook si Twitter.

Numai ca in cazul mesajelor propagate contra lui Gabriel Oprea pe cele 2 retele de socializare, am intalnit ceva cu totul inedit care nu mai are legatura nici cu politica, nici cu subiectivismul mass media. Politisti in activitate, militari in activitate din M.Ap.N. sau din S.P.P., care solicita la vedere si fara fereala, demisia lui Gabriel Oprea. Or, ca acest lucru sa se intample, inseamna ca atat politistii, cat si pe militarii care il acuza deschis pe Gabriel Oprea pe Facebook si Twitter, sunt atat de iritati de circumstantele in care a decedat politistul Bogdan Cosmin Gigina, incat am realizat si noi ca exista cel putin 2 motive pt. care acel accident nu ar fi trebuit sa se produca niciodata:

1]. Coloana de insotire a fost constituita ilegal, ministrii neavand dreptul la coloane de insotire, decat numai in situatii de urgenta. Nu avem cunostinta sa fi fost decretata vreo stare de urgenta in Romania. Pe de alta parte, diverse surse afirma ca urgenta ar fi fost in fapt o activitate de rutina, respectiv plecarea lui Gabriel Oprea de la restaurantul Excelsior de pe Știrbei Vodă, unde obișnuiește să ia masa.
2]. Au fost incalcate procedurile uzitate in astfel de situatii, conform carora in conditii meteo nefavorabile (ploaie sau temperaturi mai mici de 10 grade) nu este permis sa existe motociclisti in cadul coloanelor de insotire, ci numai autoturisme.

Legate de aceste aspecte, diverse surse indica faptul ca Gabriel Oprea utiliza in mod curent coloanele oficiale, in situatii care nu aveau nicio legatura cu activitatatea de ministru. De exemplu, pt. deplasarea la sedintele de partid sau la meciurile de fotbal si manastiri.

Declaratii ale politistilor care confirma utilizarea coloanelor de insotire in scopuri personale:

"În fiecare zi se face aşa. În oraş se merge cu peste 100 km/h. E mai ceva ca Iohannis. Se face traseu, el fără traseu nu merge. Cred că şi la WC se duce cu coloana. Merge şi la restaurante. Se face coloană şi la plecare, şi la ieşire. Nu ştii când iese. Stai pe poziţie. Stai ca prostul indiferent că plouă sau e frig. Motociclist nu are de mult timp, de când s-a aglomerat, de la începutul şcolii. Motocicleta sparge şi lumea se dă la o parte. Mai nou... pe contrasens. E ca la el acasă. Numai cu viteză. Avem timpi. Timpi de reacţie de ajuns dintr-un loc în altul. Avem patru minute, şase. Face trei minute de la MAI la Guvern. La el e obişnuinţă. Sâmbătă, duminică se şi duce în vizită la rude”, susţine un poliţist.

"În fiecare zi: de acasă la Minister, Guvern, acasă seara. Mai sunt drumuri - ca să mănânce şi în Băneasa. Se duce la cineva acolo.", a declarat un alt agent.


Mai sunt  2 motive pt. care  nu avem cum sa nu acordam atentie evenimentului.

EXCLUSIV/ Consiliera de 23 de ani a ministrului Gabriel Oprea, furibundă pe facebook: PSEUDO JURNALIȘTI, nu stiți să apreciați lucrurile bune pe care le fac PUȚINII OAMENI DE CARACTER din România
Consiliera personala a lui G. Oprea: "Dansul tine la militari si politisti,  de aia le-a desfiintat pensiile militare!"
- unul este legat de incisivitatea intr-un binecunoscut stil basist al unei fatuci in varsta de 23 ani, marca U.N.P.R. si consiliera personala a lui G. Oprea! Devenita furibunda pe Facebook (are si niste contre pe merit) contra oricui ar indrazni sa lezeze imaginea sefului ei de partid vizavi de accidentul mentionat. Intram in zona politica si am putea deveni subiectivi, insa fatuca in cauza ne atrage atentia ca in razboiul pt. apararea sefuletului ei, ne baga in fata exact pe noi, militarii si politistii. "Cred ca pana la a arunca cu noroiul pe care l-ati improscat in ultimele zile, ar trebui sa va mai documentati putin referitor la cat de mult tine dansul la cadrele de politie si armata si cat de multe a facut pentru fiecare dintre acestia si familiile lor". Trecem peste tupeul fantastic al micutei propagandiste! Intrucat ajungem si la alte concluzii! Indivizii acestia din zona opristo-portocalie, sunt pur si simplu inconstienti cu privire la faptele lor reprobabile si urmarile respectivelor fapte, printre care cea mai grava este de departe desfiintarea pensiilor militare de stat in anul 2011. Cum sa afirmi, Alexandra Dobre ca G. Oprea tine la militari si politisti cand le-a desfiintat pensiile militare cu mana lui in 2011, a aruncat zeci de mii prin tribunalele patriei, a diminuat pensiile la cel putin 26500 dintre acestia, in 2013 a inghetat pensiile acelorasi 26500, si a mai initiat si o lege a pensiilor militare care sare la modul aplicativ concret din schema pe toti cei carora le-a desfiintat pensiile militare in 2011? Cine te-a invatat lectia asta de propaganda si in ce imprejurari, de ai inghitit-o pe neverificate?

- un al 2-lea motiv este legat de afirmatia recenta legata de acelasi accident apartinand unui deputat U.N.P.R., pe nume Ion Raducanu, care si acesta in scoate pe militari si politisti in fata in apararea lui G. Oprea. Deputatul afirmand cu nonsalanta ca "Nicicand dupa Revolutie, MApN sau MAI nu au avut un ministru mai bun, mai apreciat si mai eficient decat Gabriel Oprea!". Afirmatie care pur si simplu te nauceste! Ajungem si la altfel de concluzii! Acesti politicieni din zona U.N.P.R. care tin mortis sa suprapuna imaginea propriului partid si ministru cu un bine imaginar savarsit militarilor si politistilor romani, in conditiile in care G. Oprea a desfiintat in 2011 pensiile militare, a aruncat zeci de mii de militari in rezerva/retragere prin tribunalele patriei, a diminuat pensiile la cel putin 26500 dintre acestia afectand existenta lor si a familiilor lor, in 2013 a inghetat pensiile acelorasi 26500, si a mai initiat si o lege care sare la modul aplicativ concret din schema pe toti cei carora le-a desfiintat pensiile militare in 2011 - toti acesti politicieni si propagandisti, ar trebui adunati si diagnosticati intr-un centru de psihiatrie!

Sunt multe alte informatii legate de acest subiect si de eveniment! De exemplu, Moise Guran dezvaluie ca cineva i-a trimis  "un filmuleț cu un lider de sindicat din poliție, prezent la o chermeză a U.N.P.R. Este același lider care acum dă vina pe groapă, în loc să răspundă cu subiect și predicat la întrebarea dacă ministrul de interne abuza de funcție în relația cu membrii sindicatului său". Drept riposta pt. reactia liderului de sindicat vizibil U.N.P.R.-izat, un politist in activitate celebru pe Facebook, dezgustat de politica punerii in pumnului in gat in propriul minister,  reactioneaza: "Nu imi pot ascunde indignarea fata de unul ce a iesit la TV si s-a aratat revoltat de faptul ca politstii vorbesc sub protectia anonimatului. Daca si-ar dezvalui identitatea, domnule lider de sindicat, ar putea suferi si, paradoxal, tu ar trebui apoi sa ii aperi. Spui ca nu l-a obligat nimeni pe Bogdan sa mearga spre moarte, dar pe tine te-a obligat cineva sa iesi la televizor si sa dai lectii de analingus in direct?" Tare chestia asta cu analingus! Poate si-o insusesc si papusarii lui G. Oprea de la varfurile organizatiilor de rezervisti, unde practica mentionata de politist face parte din ratia alimentara zilnica.  


Protest in Bucuresti contra lui G. Oprea, desfasurat exact de Ziua Armatei
In sfarsit! Ieri a avut loc un protest de strada in Bucuresti (si cateva prin tara, dar mai palide ) manifestantii solicitand demisia interesantului national. La acest moment este initiata o petitie online cu titlul „Demisia, Oprea! Încetați abuzul de coloane oficiale!” si care insumeaza mai mult de 16 000 de semnaturi stranse in 2 zile.

Cam atat! Cu mentiunea ca salutam anticipat o eventuala reactie furibunda a Alexandrelor Dobre si Ion Raducanilor din randurile noastre, indreptata contra acelor militari in rezerva/retragere care am refuzat sa trecem sub tacere in toti acesti ani, adevarata fateta a "interesantului national" Gabriel Oprea!

Noul slagar dedicat intersantului national G. Oprea


Publicat de R-26500 la 16:58


Niciun comentariu: