joi, 29 octombrie 2015

MaceseleBeneficiile maceselor

Ce contin macesele si de ce sunt atat de valoroase pentru sanatate?
Macesele sunt bogate in antioxidanti, in substante care reduc stresul oxidativ, care stimuleaza metabolismul si arderea grasimilor, dar si in vitamine precum vitamina A, vitamina E, vitamina K, PP, vitamina C, in minerale precum sodiu, potasiu, fier, magneziu, zinc, dar si in flavonoizi, acizi grasi omega, proteine, zaharuri si vitamine din complexul B (vitaminele B se gasesc in special in semintele maceselor).

Cum putem consuma macesele?

Aceste fructe pot fi spalate, maruntite si utilizate in salate, cu tot cu seminte, sau tocate in robot si puse la macerat in ulei de masline, urmand a fi ulterior folosite in diverse sosuri. Macesele pot fi consumate in smoothie-uri, dar si in ceaiuri, pot fi folosite in tincturile medicinale sau chiar utilizate in obtinerea renumitului vin medicinal de macese.

Care sunt beneficiile maceselor?

Macesele intaresc sistemul imunitar si te apara de boli
Macesele sunt cele mai active fructe de sezon privind intarirea sistemului imunitar. Bogate in vitamine si mai ales in vitamina C, macesele te apara de gripa si raceli, iar ceaiul de macese te ajuta sa te vindeci mai repede daca ai contactat deja aceste boli.

beneficiile maceselor

Macesele te ajuta sa slabesti
Aceste fructe accelereaza metabolismul, iar daca sunt consumate cu tot cu semintele bogate in acizi grasi omega vor stimula de asemenea mobilizarea grasimilor din depozite si vor ajuta in accelerarea arderii grasimilor.
Este recomandat sa uscati fructele de maces apoi sa le dati prin robot sau rasnita pana ce le maruntiti bine, cu tot cu seminte. Aceasta pudra o veti folosi in salate, in smoothie-uri, in salate de fructe. Nu o preparati termic, caci prin incalzire vitaminele sunt distruse.
Macesele imbunatatesc vederea si intineresc pielea
Bogate in betacaroten, precursorul vitaminei A, macesele devin buni aliati in mentinerea sanatatii ochilor si prevenirea degenerescentei maculare – cea mai frecventa patologie oftalmologica la adult.


Sursa: http://healthy.kudika.ro/articol/healthy~medicina-alternativa/42016/macese-beneficii-pentru-sanatate.html#ixzz3pwDis5k3


Niciun comentariu: