joi, 26 ianuarie 2017

Gripa ucide tot mai mulți români.

Încă trei decese din cauza gripei, în RomâniaCreşte numărul deceselor cauzate de gripă. Trei persoane au murit, doar în ultima săptămână, din cauza complicaţiilor provocate de virusul H3N2. De la începutul sezonului, sunt 12 oameni ucişi de complicaţii ale gripei.

Este vorba despre două femei din Iași și una din județul Olt, cu vârsta peste 65 de ani.

Pe grupe de vârstă, cele mai multe victime, adică nouă, au peste 65 de ani, restul, respectiv câte un caz, fiind la grupele 0-1 an, 15-49 ani şi 50-64 ani.

Opt dintre victime erau de sex feminin, iar patru masculin, iar 11 dintre persoanele decedate (92 la sută) au avut condiţii medicale pre-existente.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, niciuna din persoanele decedate nu fusese vaccinată.

News.ro precizează că, de la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, a gripei şi a Infecţiilor Respiratorii Acute Severe şi până la 24 ianuarie, au fost confirmate în laborator 352 cazuri de gripă, din care 295 cazuri tip AH3N2, 52 de cazuri tip A nesubtipate şi cinci cazuri tip B.

Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, menţinându-se tendinţa de extindere regională în zona de sud-est (Bucureşti, Constanţa, Olt, Dâmboviţa), zona de nord-est (Iaşi, Suceava, Botoşani, Neamţ), cu răspândire locală (Alba, Bihor, Cluj, Braşov, Sibiu) şi cazuri sporadice în unele judeţe.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 82.446, cu 4,4 la sută mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (78.945).

Până în 22 ianuarie , la nivel naţional au fost vaccinate 477.662 de persoane prin programul gratuit al Ministerului Sănătăţii, precizează CNSCBT.


Niciun comentariu: