miercuri, 22 februarie 2017

Românii și România laudați pentru lupta împotriva corupției

Fabritius: Romanii dau o lectie geniala de democratie, colegi din Bundestag m-au batut pe umarImaginea publica despre romani a castigat mult in urma protestelor din ultimele saptamani, sustine Bernd Fabritius, membru in Bundestag din partea Uniunii Crestin Sociale. El se arata insa ingrijorat de tendintele nationaliste de la diverse emisiuni TV.

Bernd Fabritius apreciaza "lectia de democratie" data de societatea civila din Romania prin protestele masive de strada fata de OUG 13: "Ma bucura ca si politicul din exterior plaseaza Romania in momentul actual in randul dascalilor de onoare. Din Romania am primit niste semnale, niste lectii de democratie geniale, vazand demonstratiile unei societati mature, care nu permite unui Guvern in derapaj sa deterioreze statul de drept. Astea sunt niste lectii care cu mare mandrie s-au vazut".

Citeste si: Washington Post: Ce inseamna sa protestezi ca un roman? Creativitatea marcheaza marile proteste anticoruptiePolitico: Premierul roman lauda protestele fata de elWall Street Journal vede trei riscuri majore pentru Romania care vin atat din interior, cat si din exterior

Ce a castigat si ce a pierdut Romania in urma evenimentelor din ultimele saptamani? "A castigat mult societatea, a castigat imaginea publica despre romani, daca generalizezi in acest fel. Multi colegi din Bundestag au venit, m-au batut pe umar si-au spus: Ei, bravo, romanilor ce faceti!

Dar

a pierdut regretabil din nou credibilitatea in guvernarea tarii, credibilitatea in perceptia democratica din tara

, este un nou tun, cum a fost referendumul manipulat catre fostul presedinte Basescu, cum a fost problema in divizarea puterilor, conflictul mereu prezent intre premier si presedintie, din nou s-a produs o schimbare negativa in privinta actului de guvernare din Romania", spune parlamentarul german de origine romana, pentru RFI Romania.

Pe de alta parte, Bernd Fabritius se arata ingrijorat de tendintele nationaliste de la diverse emisiuni TV: "Pe mine ma ingrijoreaza mai mult tendintele pe care le privesc in diferitele emisiuni TV, care continua o dezbinare a societatii prin pozitii nationaliste, prin pozitii care instiga ura fata de etnii care locuiesc in Romania".

Citeste in continuare

Fabritius: Romanii dau o lectie geniala de democratie, colegi din Bundestag m-au batut pe umar

pe

RFI Romania


Niciun comentariu: