joi, 23 martie 2017

Galonații noii generații în inteligence-ul românesc. E de bine!


Înlocuitorul lui Coldea. Generalul Răzvan Ionescu a fost numit în funcţia de prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii

Preşedintele Klaus Iohannis l-a numit pe generalul Răzvan Ionescu în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI. Răzvan Ionescu are 45 de ani şi o experienţă de peste două decenii în munca operativă a Serviciului.


Generalul de brigadă Ionescu, care a fost numit pe postul lăsat liber de Florian Coldea, este de profesie fizician, absolvent al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti. 
A urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitică şi Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, a absolvit cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere în Masă şi Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania.
De-a lungul carierei în SRI, Răzvan Ionescu a ocupat mai multe funcţii, atât în cadrul unităţilor centrale, cât şi teritoriale, unde a avut succese operaţionale de anvergură, în parteneriat cu servicii de intelligence din spaţiul euroatlantic, pe problematici privind criminalitatea organizată transfrontalieră, respectarea regimurilor internaţionale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internaţionale, migraţie şi terorism.
A fost încadrat în SRI cu gradul de căpitan şi a absolvit ca şef de promoţie cursurile de iniţiere. A fost avansat la gradul de general de brigadă în primăvara anului 2016 şi anterior numirii în funcţia de prim-adjunct al Directorului SRI, a condus o unitate centrală cu activitate în combaterea ameninţărilor transfrontaliere. În activitatea sa a colaborat excelent cu partenerii instituţionali ai SRI, atât interni, cât şi externi.


Trimiteți un comentariu