joi, 2 martie 2017

Medvedeev, unul din hoții din Rusia.

FOTO VIDEO Averea secretă a lui Medvedev, scoasă la suprafaţă de Navalnîi: vile de lux, podgorii în ţară şi în străinătate, iahturiFondul de luptă împotriva corupţiei, al avocatului şi opozantului rus Alexei Navalnîi, a publicat cea mai amplă investigaţie realizată vreodată în Rusia. Materialul, intitulat „Nu-i spuneţi Dimon“, prezintă averea uriaşă a fostului şef de stat şi actualului premier rus Dmitri Medvedev, dar şi schema frauduloasă prin intermediul căreia aceasta a fost obţinută.

Investigaţia Fondului de luptă împotriva corupţiei este expusă pe blogul lui Akeksei Navalnîi şi într-o înregistrare video de 50 de minute. Versiunea în limba engleză este disponibilă aici.

Potrivit investigaţiei, Medvedev şi-a construit averea din mită şi împrumuturi controversate. Iar aceasta este una impresionantă, fiind constituită din proprietăţi imobiliare, ferme, podgorii, maşini de lux, iahturi etc.

Navalnîi afirmă pe blogul său că activişti ai Fondului au descoperit un sistem de corupţie sofisticat şi extins ce a contribuit la îmbogăţirea lui Medvedev. Sistemul constă din asociaţii paravan şi luare de mită sub formă de donaţii.

Mai exact, Medvedev s-a îmbogăţit şi şi-a ascuns banii prin intermediul unei reţele de fundaţii caritabile şi organizaţii nonguvernamentale care au fost înfiinţate pe numele unor rude şi apropiaţi de-ai săi şi care s-au bucurat de numeroase „donaţii“ din partea unor oligarhi sau „împrumuturi“ din partea unor bănci de stat. Banii au fost folosiţi uterior pentru achiziţionarea de bunuri imobiliare şi alte proprietăţi în Rusia şi în străinătate.

Conform investigaţiei, aproximativ 70 de miliarde de ruble (peste 1,1 miliarde de euro) au fost transferate către aceste fundaţii şi asociaţii. Premierul rus îşi permite astfel să aibă parte de proprietăţi impresionante. Acestea sunt prezentate mai jos.Reşedinţa de la Rubliovka FOTO navalny.comComplexul agricol Mansurovo, considerat moşia familiei Medvedev FOTO navalny.com
Reşedinţa montană Psehako, situată în apropiere de Soci FOTO navalny.com
Conacul „Milovka“ din Plios, pe malul Volgăi FOTO navalny.com
Podgoria din Toscana (Italia) FOTO navalny.com

Premierul rus mai deţine o podgorie la Anapa, în regiunea Krasnodar, dar şi alte proprietăţi.


Niciun comentariu: