duminică, 23 aprilie 2017

Musca în curul calului


Tovarășe Liviu Dragnea, vă solicităm demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților! Urmare a ofensei aduse șefului Statului Major General al armatei și în general, întregii armate a României!

Evenimentele s-au derulat în halul următor:
1]. Am aflat din mass media că joi, șeful Statului Major General al Armatei României ar fi declarat în cadrul unui exercițiu aplicativ desfășurat în aceste zile în Poligonul Smârdan, că România urmează să achiziționeze reumitele sisteme de apărare antiaeriană "Patriot". Rachetele Patriot reprezintă un sistem de apărare avansat de tip sol-aer împotriva avioanelor sau rachetelor de croazieră sau balistice. Rachetele Patriot sunt deţinute de 12 ţări: Statele Unite, Olanda, Germania, Japonia, Israel, Arabia Saudită, Kuwait, Taiwan, Grecia, Spania, Coreea de Sud şi Emiratele Arabe Unite - detalii aici.


Până aici, nimic anormal, înzestrarea cu sisteme moderne de apărare antiaeriană fiind perfect întemeiată în condițiile amplificării tensiunilor militare, atât în imediata vecinătate a României, cât și în general pe mapamond. Și mai ales în condițiile în care actualelele capabilități de apărara antiaeriană deținute de armată română, constituie efectiv antichități.


2]. Una peste alta, liderul unui partid (Partidul Social Democrat) pe nume Liviu Dragnea și care este și președinte al Camerei Deputaților, s-a trezit să îl critice pe șeful șeful Statului Major General al armatei și despre care vă aducem aminte că nu este un oarecine, ci este însuși șeful militar al întregii armate a României.


Detalii: aiciaici sau aici. În urma cărora, rezultă că președintele Camerei Deputaților în loc să realizeze gravitatea problemei, respectiv că România este cu  chiloții în vine în fața unei agresiuni aeriene,  Liviu Dragnea l-a criticat pe șeful Statului Major General pentru că a avut tupeul să se exprime ... liber.


3]. În sfârșit, după ce Liviu Dragnea a subminat prin declarațiile sale, autoritatea șeful Statului Major General și chiar demnitatea de militar a acestuia, aflăm că de fapt declarația despre necesitatea achiziției  sistemelor "Patriot" nici nu măcar a fost realizată de șeful S.M.G. Ci de de un secretar de stat din conducerea Ministerului Apărării Naționale numit  politic de actualul guvern,  pe nume Florin Lazăr Vlădică. Pe care nu îl acuzăm nicidecum pentru declarațiile sale, achiziția unor sisteme peformante de apărare antieriană performante fiind o necesitate de necontestat! Detalii - aici!


În aceste condiții în care avem de-a face pe de o parte cu o lipsă de responsabilitate a președintelui Camerei Deputaților privind necesitățile stringente de apărare a României, iar pe de altă parte cu o dublă gafă a lui Liviu Dragnea la adresa șefului Statului Major General(ofensa și confuzia), solicităm demisia luiLiviu Dragnea de la Președinția Camerei Deputaților!


Notă: Nu intenționăm să intrăm în niciun partizanat politic, în condițiile în care de ani buni de zile, nicio formațiune politică din România nu a convins până în prezent că ar fi cu adevărat interesată de problemele armatei sau ale apărării naționale. Fapt pt. care semnalăm doar la modul sumar că declarația lui Liviu Dragnea a fost penalizată și de vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților (Ovidiu Raeţchi) care afirmă că: "Atacul lipsit de logică al lui Liviu Dragnea la o figură cheie a Armatei Române pe o temă vizând modernizarea armamentului trădează o tendința a acestuia de a se băga ca musca în lapte într-un domeniu pe care nu îl înțelege.”

Sursa: R-26500 la 19:42
Trimiteți un comentariu