marți, 9 mai 2017

Acufene


Retete naturiste Acufene

Prezenţa unor senzaţii auditive anormale, uneori cu caracter distinct, ca zgomotul de fond al unor motoare în funcţiune, ţiuituri şi fluierături înalte, permanente, alteori greu de diferenţiat, penibile prin persistenţa lor, generate obişnuit de afecţiunile urechii: otoscleroza în special, infecţii otice, etc. De nevrite acustice şi labirinte toxice, prin alcool, chinină, salicilat, streptomicină, inflamator, sau traumatice. Ele pot apare şi în anumite afecţiuni endocrine ca: malformaţii vasculare, etc. Se poate de asemenea să fie vorba doar de o afecţiune a sistemului nervos vegetativ. Se poate însă să provină şi de la o spondiloză cervicală.


Tratament:


Se pot folosi următoarele plante medicinaleanason, cătină, ceapă, cimbru, coada calului, floarea soarelui, gălbenele, ginko-biloba, ghimber, hydrastis, măsline, păducel, roiniţă, schinduf, soia, spanac, susan, ţelină, urechelniţă, vâsc.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Anason (Pimpinella anisum) –2 linguriţe de plantă se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se mai poate face şi ţinând plantele mărunţite timp de 8 ore (de seara până dimineaţa sau de dimineaţa până seara) în apă la temperatura camerei, după care se vor fierbe până dau în clocot. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară.

Cătina (Tamarix ramosissimala magazinele naturiste există ulei de cătină. Se pun după ce se încălzesc la temperatura corpului (Într-o sticlă se pun picăturile apoi se scufundă sticla într-o cratiţă cu apă caldă), apoi se pun 2-3 picături în fiecare ureche de 2-3 ori pe zi. Este foarte complex datorită vitaminelor şi mineralelor pe care le conţine, putând să ajute la refacerea auzului şi dispariţia acufenelor..

Ceapă (Allium ceppa) suc de ceapă se introduce în ureche câte 2-3 picături de mai multe ori pe zi, pentru refacerea auzului şi dispariţia acufenelor.

Cimbru (Satureja hortensis) se face tinctură din plantă şi apoi se pune în fiecare ureche câte 2-3 picături în amestec cu ulei, fiind foarte eficient pentru dispariţia acufenelor.

Coada calului (Equisetum arvense)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi pentru ameliorarea zgomotelor din urechi. În plus această plantă este foarte bogată în minerale.

Floarea soarelui (Helianthus annus) se pune ulei de floarea soarelui câte 2-3 picături de ulei de mai multe ori pe zi. Se pune la temperatura corpului, ajutând la curăţirea urechii interne şi totodată la dispariţia acufenelor.

Gălbenele (Calendula officinalis) Ştergeţi regulat urechile cu infuzie de gălbenele. Uscaţi urechile apoi cu beţişoare cu vată şi purtaţi câteva ore vată în urechi.

Ghimber(Zinghiber officinalis) se pune 1 linguriţă de praf de ghimber în 50 ml ulei şi se fierbe pe baia de apă pentru 30 minute. Se strecoară, apoi uleiul acesta se pune într-o sticluţă cu capac. Se ţine la rece bine astupat. Se pune în fiecare ureche câte 3-4 picături de ulei la temperatura corpului de mai multe ori pe zi, până dispar acufenele.

Ginko-biloba- se va lua conform indicaţilor producătorului. În general se recomandă 40 mg de frunze mărunţite sau 1-2 linguriţe de extract lichid pe zi. Efectele încep să apară după 15 zile de tratament. Această plantă ajută la combaterea afecţiunilor bătrâneţii, ameţeli, pierderi de memorie, insuficienţă circulatorie, stres, etc. Este una dintre plantele cele mai eficiente.

Hydrastis canadensisse va administra conform prospectului producătorului. Această plantă americană ajută foarte mult în această afecţiune. Nu se recomandă femeilor gravide.

Măsline (Olea europea) se pune ulei de măsline preferabil presat la rece, câte 2-3 picături de ulei de mai multe ori pe zi. Se pune la temperatura corpului, ajutând la curăţirea urechii interne şi totodată la dispariţia acufenelor.

Păducel frunze şi flori- 1 linguriţă de plante mărunţite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate folosi şi tinctura 15 picături de 3 ori pe zi.


Trimiteți un comentariu