vineri, 12 mai 2017

Dude

Morus alba sau nigraDudele sau agudele sunt pline de proprietăţi benefice organismului uman. Află mai multe despre proprietăţile dudelor.

În puţine locuri mai poţi găsi un dud la oraş, iar la sate oamenii nu-l iau poate prea mult în seamă. Dudul este plin de calităţi benefice pentru organismul uman.

De la dud se folosesc fructele, frunzele, scoarţa şi chiar rădăcina. Originar din Orient, despre dud se spunea că oferă puteri nebănuite, sănătate şi viaţă lungă celor care consumă agudele. Astăzi poveştile de acest gen sunt din ce în ce mai puţine.

Specialiştii spun că un consum moderat de dude ajută la scurtarea timpului de vindecare a multor boli, are efecte asupra imunităţii, reduce nivelul colesterolului, ajută musculatura.

Dudele negre mai sunt denumite şi mure de copac şi sunt bogate în proteine, lecitine, vitamina C, săruri minerale.

Fructele sale au proprietăţi laxative şi tonice.
Dudul alb (fructe, coajă, frunze şi rădăcină) este indicat în tratarea bolilor de ficat, durerilor reumatice, diabet, erupţii ale pielii, diaree, gastrite, ulcer gastric şi duodenal, calmează durerile de dinţi, acţionează benefic asupra muşchiului inimii, detoxifiant, efect laxatic, angine, stomatite şi afte, ascite şi viermi intestinali.

Dudul negru este bun pentru tenie, dureri în gât, amigdalite, afecţiuni pulmonare, stomatită, diaree, detoxifiere, etc.

Fructele, frunzele, scoarţa sau rădăcinile de dud alb sau negru sunt indicate pentru consum şi menţinerea sănătăţii organismului.

Dudele, albe sau negre, ajută la creşterea musculară în cazul bărbaţilor, mai ales dacă această cură cu dude este ţinută 12 zile, apoi urmată de cura de 24 de zile cu mure, fragi sau căpşuni. Câte 200 gr pe zi. Aceste fructe oferă şi o rezervă de calciu organismului, sunt bune în activităţi intelectuale, creşte virilitatea masculină, întârzie andropauza.


Trimiteți un comentariu