vineri, 16 iunie 2017

Buboiul

Dinozaurul de la Direcția Y din SRI și afacerile cu și fără jartiere | Flux24.ro

             Din cand in cand, astfel de materiale, imi aduc aminte de un trecut urat, nu datorita evenimentelor, firesti unei tranzitii epocale, ci a persoanelor care l-au ferfenitit. Trist este ca tot parcursul infractorilor (tradatori si criminali economici) din SRI a fost transparent si, cu toate acestea, nu misca nici frunza nici iarba intr-un sistem corupt in esenta, protejat de aceiasi lupi care l-au si deteriorat pana la distrugere. Anii respectivi i-am trait ca singular contestatar al defectiunilor din structura de forta a Sigurantei Nationale, cunoscand majoritatea actorilor si activitatile lor infractionale, inca din 1991 (autorul articolului de mai jos face doar o recenzie partiala a lăturilor din sistem).

             Nimic nu s-a intamplat in urma rapoartelor profesionale pe care le-am adresat unor demnitari ai serviciului, dovediti a fi lichele, ca Victor Marcu sau Iancu Vasile. Toate jafurile si malversatiile, legaturile cu mafia italiana si rusa, suspiciunile de tradare prin care s-a evidentiat acest Paltanea cu intreaga lui banda, din care facea parte si conducerea SRI (Magureanu, Lupu, Iancu etc), au fost posibile datorita coruptiei institutionalizate mesterite de la inceputul acestor 27 de ani trecuti, cu suport exclusiv politic. M-am lovit de un zid impenetrabil motiv pentru care a trebuit sa-mi aleg calea, alta decat a trai in dezonoare si mocirla. In ce ma priveste sistemul a reactionat in forta pentru a se proteja! Destituirea mea, fara nici un motiv invocat, din functia de comanda pe care o exercitam, s-a datorat cvartetului compus din Dorin Marian (inalt consilier la Cotroceni), Virgil Magureanu, Remus Opris (secretar general PNTCD) si, evident, lui Paltanea Corneliu, dusmanul meu preferat (mai mult viceversa).

            A curs apa pe Dambovita si, din necesitatate, sau proaspete aranjamente politicianiste, puternicii zilei s-au mai lepadat de Satana pornind, fara zgomot, o reglare de conturi. Astfel s-au strecurat printre ite legale, cu pedepse minime, un Paltanea si adjunctul sau Bucur, iar cu suspendare gr.Soare si acolitul sau Dumitrache. Nici nu se putea altfel in conditiile in care legea o impartea un alt infractor notoriu, complice in dosarele cu cei mentionati, judecatorul Bordea de la Inalta Curte de Justitie. Si, dupa cum spuneam, totul s-a petrecut cu frana trasa, indivizii ramanand cu aceleasi grade si pensii, poate in speranta ca nu spun tot ceea ce stiu si ar fi trebuit sa denunte, cu referire la cei mai inalti decat ei.

          Una peste alta, nenorocirea este ca ceea ce am cunoscut si reclamat la vreme (includ si episoadele pe care le veti citi in articolul de mai jos), constituie un fir de praf in ansamblul distrugerii economiei nationale, a starii de sanatate si morala publica, cultura si educatie, a justitiei, sigurantei nationale si ordinii publice. Putini romani sunt in stare sa priceapa modelul infractional dupa care Romania a fost instrainata si acesta este principalul motiv pentru care exista permanenta stare conflictuala intre cetateni cu diverse pregatiri, optiuni politice, aspiratii si asteptari. Nimic nu a fost pronuntat de la A la Z, totul s-a tradus in dezinformare pentru asigurarea manipularii progresive.

           Ca vinovati de serviciu au fost anuntati fostii securisti si, pe buna dreptate, o mica parte dintre ei a contribuit la edificarea sistemului corup. Dar pe nimeni nu a mirat rapiditatea cu care au fost trecuti in rezerva ceilalti, componentii majori ai aparatului de informatii. Si nimeni nu a fost in stare sa gandeasca logic si sa concluzioneze ca, daca ar fi facut parte din clanul coruptilor, ar fi fost pastrati! Din contra, deranja profesionalismul, posibilitatea ca informatiile culese in locuri si medii diverse sa strice ploile criminalilor economici pusi sa distruga tara. In lipsa lor totul a devenit posibil. Vocea strazii are diferite tonalitati si este usor de convertit, important fiind ca zgomotul sa acopere realitati flagrante. Iar Romania se afla in plin concert de voci!

          Mugur Preda/Bucharest-Romania
______________________________ __________________

http://www.flux24.ro/exclusiv- dinozaurul-de-la-directia-y- din-sri-si-afacerile-cu-si- fara-jartiere/Trimiteți un comentariu