sâmbătă, 17 iunie 2017

Degeaba va razboiți! Tot noi decidem.


UDMR decide azi dacă votează moţiunea de cenzură PSD. Dragnea le-a promis maghiarilor intrarea la guvernare

Consiliul Permanent al UDMR se va reuni, sâmbătă, la Cluj, pentru a analiza situaţia politică actuală, iar la finalul şedinţei concluziile vor fi prezentate de către Kelemen Hunor, surse parlamentare afirmând că liderii UDMR vor dicuta posibilitatea intrării formaţiunii la guvernare.

Sâmbătă, 17 iunie 2017, se reuneşte la Cluj Consiliul Permanent al Uniunii pentru a analiza situaţia politică actuală. La finalul şedinţei, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor va susţine o conferinţă de presă începând cu ora 14.00", a anunţat, vineri, UDMR.

Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a declarat vineri, pentru News.ro, că Uniunea va lua zilele următoare o decizie în legătură cu poziţionarea faţă de moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi ALDE şi a precizat că va avea discuţii cu toate forţele politice, inclusiv cu Sorin Grindeanu.

"UDMR nu are un punct de vedere până la ora actuală. Nu s-a întrunit forul de conducere, care se va întâmpla zilele următoare. Avem nevoie de un dialog în interiorul UDMR pentru a ne poziţiona şi a creiona discuţiile care se vor duce săptămâna viitoare", a declarat Attila Korodi pentru News.ro.

Întrebat dacă acordul de colaborare parlamentară încheiat cu PSD şi ALDE obligă UDMR să voteze alături de cele două partide din coaliţie la moţiunea de cenzură, Korodi a negat.

"Nu are nicio obligaţie directă. Colaborarea parlamentară este destul de bine conturată, nu e inclus un element de genul acesta. E nevoie de dialog pentru a înţelege tot ce se întâmplă pe eşichierul politic, a înţelege şi ce se întâmplă şi ce propun cei din actuala coaliţie şi după acest lucru se ia o decizie. Zilele următoare, în forul de conducere, probabil vom decide cum vom vota la moţiunea de cenzură. Aşa cred că este oportun şi statutar", a precizat liderul deputaţilor UDMR.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut, în cursul zilei de vineri, discuţii cu liderul UDMR Kelemen Hunor privind susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, fiind făcute "oferte" către Uniune, care va decide sâmbătă poziţia pe care o va adopta la vot, potrivit unor surse parlamentare.

Potrivit surselor citate, PSD a invocat în discuţii protocolul parlamentar semnat cu UDMR, care presupune că cele două formaţiuni îşi vor susţine proiectele în Parlament. Dragnea ar fi făcut unele "oferte" către UDMR pentru a susţine moţiunea de cenzură, însă nu s-a discutat în acest punct şi despre intrarea la guvernare a Uniunii în eventualitatea formării unui nou Cabinet.


Trimiteți un comentariu