joi, 22 iunie 2017

Idioții vor să revină în guvern. Mafia roșie. Marș afară din politică!


De tot râsul. Mai mulţi miniştri şi-au depus cererile de retragere a demisiilor din Guvern. Ponta: S-au făcut de râs pe vecie. Băsescu: E culmea penibilului
Articol: Adevărul.ro

Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministrul Energiei, Toma Petcu şi ministrul Economiei, Mihai Tudose, sunt printre cei care şi-au depus, joi, la Secretariatul General al Guvernului, cererile de retragere a demisiilor din Guvern, la o zi după ce au votat moţiunea pentru demiterea lor şi a premierului Sorin Grindeanu.

Pe lângă demisiile lui Sevil Shhaideh, Ana Birchall, Mihai Tudose sau Toma Petcu, la scurtă vreme, au sosit la SGG şi cererile de retragere a demisiei din partea ministrului Educaţiei, Pavel Năstase, şi a ministrului Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu.  Informaţii iniţiale arătau că printre cei care şi-ar fi retras demisiile ar fi şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ulterior însă surse din ministerul condus de acesta spunând că, de fapt, Toader nu a renunţat la demisie, mai ales că dimineaţă el a declarat că rămâne în funcţie, porivit legii, până la 30 iunie, dată până la care este aşteptat să existe un nou cabinet.

Începând de dimineaţă, la Secretariatul General al Guvernului au început să vină cereri de retargere a demisiilor, acestea fiind trimise şi la cabinetul primului-ministru, potrivit unor surse guvernamentale.

Încă de miercuri seară, ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că membrii cabinetului Grindeanu îşi vor retrage demisiile depuse anterior pentru a asigura funcţionarea Guvernului până la momentul în care un nou cabinet va fi instalat.

„Cred că o să ne retragem toţi demisiile ca să poată fi funcţională activitatea ministerelor până în momentul în care va fi învestit viitorul guvern, să asigurăm conducerea ministerelor ca interimari", a afirmat ea.

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a scris miercuri seară, pe Facebook, că demisiile miniştrilor din Guvernul Grindeanu au fost anunţate public, s-a luat act de depunerea lor, astfel că sunt „irevocabile", iar miniştrii nu trebuie „să se facă de râs pe vecie" revenind într-un cabinet demis chiar de voturile lor. Reactia lui Ponta a fost determinată de anunţul ministrului demisionar al Muncii Lia Olguţa Vasilescu potrivit căruia toţi miniştrii îşi vor retrage demisille, pentru a asigura interimatul până la instalarea noului Guvern.

„STOP - nu s-au făcut de râs destul miniştrii care au votat cu bilele la vedere moţiunea de cenzură împotriva Guvernului din care făceau parte?? Nu s-au făcut destul de râs miniştrii care au ascultat cuminţi şi au aprobat Raportul Dragnea - Vâlcov care spunea că sunt toţi nişte incapabili catastrofali??? Nu se fac destul de râs miniştrii care acum stau lipiţi de Liviu Dragnea să îi pună în viitorul Guvern la loc în poziţiile în care Raportul spunea că nu au făcut nimic?", a precizat Victor Ponta.

Deputatul a susţinut că demisiile miniştrilor din Guvernul Grindeanu sunt „irevocabile", în condiţiile în care fostul secretar general al Executivului, Mihai Busuioc a luat act de ele.

„Mai trebuie să îi facem de râs chiar pe vecie punându-i să îşi retragă demisiile şi să revină într-un guvern demis chiar cu voturile lor - deşi Legea 90/2001 de organizare a Guvernului spune clar că sunt „irevocabile"?!?! Fac precizarea că au fost anunţate public, prezentate în scris primului ministru şi "s-a luat act de depunerea lor" de către fostul Secretar General Busuioc - ghinion). Atâta neseriozitate şi incompetenţă e greu de găsit ....", a conchis Victor Ponta.

El postează şi articolele de lege referitoare la demisia miniştrilor, conform cărora demisia din funcţia de membru al Guvernului se anunţă public, se prezintă în scris primului-ministru şi devine irevocabilă din momentul în care s-a luat act de depunerea ei, dar nu mai târziu de 15 zile de la data depunerii.

Ironiile lui Băsescu

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a scris joi, pe Facebook, că este „culmea penibilului" că toţi miniştrii PSD au votat pentru căderea guvernului din care făceau parte, urmare a „incompetenţei" în îndeplinirea programului de guvernare, iar acum vor să îşi retragă demisiile pentru a face parte din Cabinet.

„Culmea penibilului! La moţiune, toţi miniştrii PSD au votat pentru căderea guvernului din care făceau parte, urmare a incompetenţei în îndeplinirea programului de guvernare. La scurt timp după căderea guvernului, Olguţa Vasilescu a anunţat că miniştrii demisionari, dar şi incompetenţi, îşi retrag demisiile. Oare cum poţi vota că ai fost un ministru incompetent, care nu şi-a îndeplinit programul, după care să anunţi că vrei să fii din nou ministru?", a precizat senatorul PMP.


Trimiteți un comentariu