vineri, 2 iunie 2017

Mila și milogii. extras din Adevarul.ro


Igor Dodon a avut vineri, 2 iunie, o  nouă întrevedere cu omologul său din Federaţia Rusă, Vladimir Putin. Întâlnirea a avut loc în contextul participării şefilor de state la lucrările celui de-al XXI-lea Forum Economic Internaţional din Sankt Petersburg. Oficialii au discutat despre ultimele evenimente ce au loc în relaţiile moldo-ruse, inclusiv problema reglementării transnistrene.

„Mi-am exprimat, din nou, regretul cu privire la lipsa de viziune, acţiunile neprietenoase ale Guvernului Republicii Moldova în raport cu partenerul nostru strategic, Federaţia Rusă", scrie Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.


Potrivit lui, în ciuda demersurilor ostile ale Chişinăului, Rusia nu va întreprinde alte măsuri de răspuns, cu excepţia răspunsului simetric de expulzare a diplomaţilor moldoveni. 
„Am convenit asupra păstrării tuturor înţelegerilor noastre cu privire la revenirea producătorilor moldoveni pe piaţa rusească şi amnistierea migranţilor muncitori moldoveni. Parteneriatul strategic dintre Moldova şi Rusia este într-o relansare sistematică. Şi nimeni – nici în Moldova, nici peste hotarele ţării – nu va putea stopa acest proces", a declarat preşedintele Republicii Moldova.


Amintim că, de la învestirea în funcţie a lui Dodon, aceasta a fost a cincea întâlnire cu Vladimir Putin, dintre care trei la Moscova, una la Sankt Petersburg şi una la Bişkek.

De menţionat că preşedintele ţării nu a avut nicio întrevedere cu preşedinţii statelor vecine, Klaus Iohannis şi Petro Poroşenko. Asta deşi, anterior afirma că după vizita de la Bruxelles va urma una cu preşedintele Ucrainei sau României.


Trimiteți un comentariu