joi, 15 iunie 2017

Toarnă-i în gușă otravă. Moartea lentă a unui popor



S-a aflat adevărul despre salamul de vară şi ce probleme are acesta. Specialiştii au declanşat o alertă alimentară în privinţa acestui produs. La 30% din sortimentele analizate nu se regăsește carnea de vită în rețeta acestora. La numai 25% dintre produsele analizate se menționeaza tipul de fum folosit la afumarea acestora și anume fum natural obținut din lemn de fag.

Acest lucru ne îndreptățește să credem că la celelalte produse s-a utilizat fum lichid, care de cele mai multe ori este injectat în masa produsului pentru a potența gustul, mirosul și a crește termenul de valabilitate. Însă, fumul lichid conține gudron, hidrocarburi aromatice policiclice și alte substante chimice care pot afecta ficatul, pancreasul și chiar pot genera anumite forme de cancer. Acestea sunt concluziile la care au ajuns specialiștii de la Asociația Pro Consumatori ( APC România), după ce au supus testelor 20 sortimente salam de vară. Vezi AICI mai multe detalii despre studiile făcute pe acest produs...


Trimiteți un comentariu