luni, 24 iulie 2017

Din popor știute

Plante cu proprietăți vindecătoare uimitoare


Încă din cele mai vechi timpuri, plantele au fost folosite în tratarea afecțiunilor de diverse tipuri, datorită proprietăților medicinale extraordinare pe care le au. Iată 5 dintre ele și la ce sunt de folos!

Feriga


Una dintre cele mai vechi plante, este foarte căutată pentru sucul pe care îl conține, unul foarte eficient în tratarea arsurilor, tăieturilor și înțepăturilor.

Isop


Datorită proprietăților sale antivirale, isopul este indicat în combaterea răcelilor, poate reduce stresul, stările de oboseală și calmează stomacul.

Lucerna


Deoarece are un conținut ridicat de minerale, proteine și elemente nutritive esențiale, poate preveni grețurile matinale, pietrele la rinichi și disconfortul în timpul urinării. Lucerna este considerată a fi un diuretic puternic, un bun energizant și un ajutor în reducerea colesterolului.

Iarba-mâțeiCunoscută pentru efectul pe care îl are asupra pisicilor, planta poate fi folosită ca tratament și pentru oameni. Reduce simptomele răcelii, scade febra, stopează sângerarea și transpirația excesivă.

Măghiran


Aromata plantă este foarte des utilizată datorită proprietăților medicinale, a gustului bun pe care îl dă mâncării și pentru mirosul său plăcut. Este un bun digestiv, fiind folosit totodată și pentru calitățile sale antifungice, antibacteriene și dezinfectante.


Trimiteți un comentariu