vineri, 7 iulie 2017

Măsuri dictatoriale marca psd.


FOTO. Jurnaliștii Rise Project au depus la Fisc mai multe documente, după ce s-au trezit cu inspectorii în redacție

Publicația independentă „Rise Project" a anunțat, vineri, pe Facebook, că a depus la ANAF mai multe documente, după ce, joi, a fost vizată de un control inopinat, în ziua în care urma să publice o nouă anchetă despre legăturile șefului PSD, Liviu Dragnea, cu firma TelDrum.

„RISE Project a dus în dimineața aceasta documentele contabile la ANAF. #nothingtohide", se precizează în descrierea a două fotografii cu documentele, puse într-un bagaj de călătorie.

Redacția „Rise Project" a fost vizată de un control inopinat al inspectorilor antifraudă de la ANAF, în ziua în care site-ul anunțase publicarea unei anchete.

 

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Rise Project scrie: „Tocmai am fost vizitați la redacție de inspecția Antifraudă de la ANAF, control inopinat. Florin Tunaru, vicepreședinte ANAF, a fost trezorierul PSD Teleorman și asociat în Fundația pentru Politici Social Democrate cu Liviu Dragnea. Publicăm curând articolul <<Serviciul lor secret>>."

Ulterior, Liviu Dragnea a reacționat, declarând că nu are nicio legătură cu descinderea celor de la ANAF.

„Am primit un mesaj de la Rise Project acum 30 de minute. Acum am aflat de această acţiune a ANAF. Se încearcă compromiterea mea. Eu nu am nicio legătură cu venirea ANAF. Sper să existe motivaţii serioase pentru acel control. Nu am agreat niciodată când presa ostilă era călcată de anumite instituţii. Cer explicaţii publice imedait celor de la Ministeur de Finanţe şi ANAF. Libertatea presei şi a celei dde investigaţii nu trebuie pusă în pericol. Sunt extrem de indignat. Nu am agreat niciodată aşa ceva. cer explicaţii publice de la şeful ANAF şi de la ministrul de Finanţe. Nu vreau ca cineva care lucrează în presa din România să fie inhibat. Fiecare cu meseria lui. Nu trebuie implicate instituţiile statului, dar nu vreau şi să fie o acţiune care să pună la cale compromiterea mea. Mîă gândesc la orice în perioada asta. Se poate gândi şi pe logică întoarsă", a spus Liviu Dragnea, la România TV.

Totodată, el le-a cerut, ministrului de Finanțe și șefului ANAF să dea imediat explicații publice cu privire la prezența inspectorilor ANAF în redacția Rise Project.

„Am aflat din presă că inspectori ai ANAF au descins în redacția Rise Project. Întrucât, de ceva vreme, Rise Project publică subiecte legate de persoana mea, vreau să fac următoarele declarații: nu am nicio implicare în prezența unor inspectori ANAF în redacția Rise Project, sunt indignat de ceea ce se întâmplă, am sentimentul că se încearcă compromiterea mea, faptul că o instituție de presă scrie despre un om politic nu trebuie să aibă nicio legătură cu implicarea instituțiilor statului în viața acelei instituții de presă", se arată într-un comunicat al președintelui PSD.


Trimiteți un comentariu