marți, 11 iulie 2017

Sanatatea de tip mafiot in România.


Șefa de achiziții de la Spitalul Obregia, reținută de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu. Prejudiciul ar fi de aproape trei milioane de lei

Șefa Serviciului de Achiziții de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia" a fost reținută de procurorii DNA, pentru 24 de ore, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor DNA, Elena Faur este acuzat că, în perioada octombrie 2012 – decembrie 2016, în calitate de șefă a  Serviciului Achiziții  și-ar fi îndeplinit în mod defectuos, prin încălcarea legislației primare, atribuțiile de serviciu ce îi reveneau în domeniul achizițiilor publice, cu privire la cercetarea pieței pentru obținerea celei mai bune oferte, negocierea condițiilor comerciale cu furnizorii.

„Concret, Elena Faur a atribuit contractele de achiziție lucrări sau produse doar unor societăți „agreate" deși prețurile practicate de acestea erau mult mai mari decât cele practicate de alți operatori economici. În acest sens, este de menționat faptul că în urma comparării prețurilor cu care produsele au fost comercializate către spital, cu prețurile la care aceste societăți au achiziționat, ele însele, produsele, a rezultat o supraevaluare a acestora cu 200% până la 1.100%. Prin aceste demersuri a fost produs unității medicale un prejudiciu de 2.994.608,69 lei, ce constituie totodată un folos necuvenit pentru firmele beneficiare al contractelor", precizează DNA, într-un comunicat de presă.

Marți, ea va fi prezentată Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Trimiteți un comentariu