miercuri, 27 decembrie 2017

Pensii și morțiCe PENSIE are Gelu Voican Voiculescu – omul care i-a condamnat la MOARTE pe soții CeaușescuEugen Dinu, redactor

27.12.2017

ancheteGelu Voican Voiculescu a avut un rol activ în Revoluția de la 1989. Alături de personaje precum Virgil Măgureanu sau Victor Atanasie Stănculescu, Voiculescu a făcut parte din completul de judecată care i-a condamnat pe soții Elena și Nicolae Ceaușeascu la moarte.

Bugetul.ro vă dezvăluie, astăzi, pensia pe care o are Gelu Voican Voiculescu. În anul 2016, în calitate de consilier personal la Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist, Voiculescu și-a depus declarația de avere.

Conform acesteia, „călăul” soților Ceaușescu încasează lunar o pensie de 1.920 lei. Mai mult, anul trecut, pentru funcția de consilier, el primea lunar și un salariu de 2.640 de lei.

O scurtă biografie

La 8 februarie 1941, la București, se năștea Gelu Voican Voiculescu. El a făcut parte din completul de judecată care i-a condamnat la moarte pe fostul dictator comunist al României, Nicolae Ceaușescu, și pe soția sa.

De asemenea, Voiculescu a asistat la execuția soților Ceaușescu, din 25 decembrie 1989, de la Târgoviște, ocupându-se de aducerea trupurilor neînsuflețite la București, precum și de îngroparea acestora.

Gelu Voican Voiculescu a ocupat funcția de viceprim-ministru în Guvernul provizoriu Petre Roman (1989-1990). Mai mult, el a fost senator de Buzău în legislatura 1990-1992, ales pe listele partidului FSN, dar și ambasador în Tunisia și Maroc


Niciun comentariu: