joi, 1 martie 2018

Emigrant în America ajuns omul străzii in România


O tânără din Timișoara a luat acasă un necunoscut sărman pe care l-a întâlnit în parcarea unui supermarket: Nici nu se poate descrie în cuvinte ce am simțit, o trăire sufletească intensă, o binecuvântare de la DumnezeuO tânără de 27 de ani din Timișoara l-a luat acasă pe un bătrân pe care l-a văzut în parcarea unui supermarket, cu hainele murdare și ude.


„Îl întreb dacă vrea o pătură, mătușa mea cumpărându-mi una nouă recent și dorind să o donez pe cea veche", povestește tânăra.
Bătrânul, pe numele său Ciprian Gataiantu, a acceptat, doar că trebuia să meargă cu ea acasă, pentru a-i da pătura. Pe drum, tânăra a aflat și povestea omului. Acesta a fost plecat în America, mai exact la Chicag,  timp de 23 de ani, dar s-a întors în România în urmă cu 15 ani pentru că îi era dor de țară. Însă în țară nu mai are părinți, copii sau rude.


Acesta trăiește dintr-un ajutor social de 130 de lei/lună și stă într-o casă dărăpănată,cu o cameră,fără încalzire, mostenire de la părinții lui.


Ciprian Gataiantu are 18 de ani de lucru în România și 8 în SUA (restul fără acte).


Când au ajuns acasă, tânăra l-a invitat pe bătrânul de 73 de ani la ea, unde i-a oferit de mâncare. În timp ce bătrânul mânca și povestea cu tânăra, s-a făcut miezul nopții. Tânăra s-a oferit să îi cheme bătrânului un taxi, dar el a surprins-o când a rugat-o să îl lase să doarmă la ea peste noapte.A doua zi dimineața, bătrânul a plecat. Nu are un telefon, dar Anca vrea să îi facă rost de unul ca să poată ține legătura cu el și să îl poată ajuta mai mult. 


Tânăra, angajată la Vodafone, a declarat că sentimentul pe care l-a avut după ce l-a ajutat pe bătrân a fost unic. „A fost așa. Nici nu se poate descrie în cuvinte ce am simțit, o trăire sufletească intensă, o binecuvântare de la Dumnezeu, o iubire pe care am simțit să o dăruiesc. Pentru mine iubirea este totul în viață. Consider că iubirea este valoarea principală a vieții", a încheiat Anca Gaica.


Niciun comentariu: