sâmbătă, 21 aprilie 2018

Așa o fi?


„Cifrele sunt socante”. Analiza a unui cunoscut sociolog, Opozitia va zdrobi PSD la urmatoarele alegeri parlamentare. Ce se va intampla apoi in PSD

Sociologul Barbu Mateescu publica o analiza pe blogul sau in care anunta ca Opozitia se indreapta spre un scor de 45% la urmatoarele alegeri parlamentare. 

Mateescu face o analiza dura a situatiei din PSD. „E absolut uluitor daca stai sa te gandesti, insa fara sa ia masuri dure de austeritate guvernarea actuala e la fel de nepopulara precum cea de atunci (a PDL – n.red.). Cifrele sunt socante", spune Mateescu.

El se asteapta ca Opozitia sa obtina 45% la alegerile parlamentare.

„Parlamentare: Cu chiu cu vai Dragnea va fi cazut. In PSD se va adopta o conducere colectiva, nefiind timp de un congres serios. Ca la ARD, se va lipi repede sub sigla o solutie de marketing fara fond. Opozitia va fi lovita in aripa de scaderea interesului pentru politica – scorul de 60% al USL din 2012 va fi imposibil de replicat. Am putea avea asa ceva:

PNL+USR+RO Impreuna = 45%
PSD 30% (30. Nu treizeci-si-ceva.)
ALDE 12%
UDMR 5%
Altii (care nu intra in parlament) 8%.

Cum presedintele numeste primul ministru, ALDE si UDMR se vor lupta pentru onoarea de a face parte din coalitia de guvernare. Patru ani de opozitie si de anchete DNA ii asteapta pe bietii PSD-isti. ‘Of, of, capitane de judet…’

In scenariul de mai sus nu subestimez PSD. Are si va avea intotdeauna organizatii puternice. Electoratul sau dur nu-i dispare, doar se stinge si se amaraste in tacere. Nu vad trandafirii luand sub 25% la vreun scrutin national (desi e posibil). Nu vad PSD prabusit la cota din 1996 (23%). Il vad pierzand insa procentele-cheie de care e nevoie pentru castigarea fiecarui scrutin mai important. Un om mai dur ca mine, uitandu-se la cifrele care masoara increderea in liderii PSD sau modul in care este evaluata guvernarea, ar zice ca PSD se indreapta spre un minim istoric si isteric", a scris Mateescu.

Citeste in continuare analiza pe blogul lui Barbu Mateescu.


Niciun comentariu: