miercuri, 25 aprilie 2018

Băi tovarăși din fruntea Statului, puneți șaua pe Judecători!


Maşina de lux indisponibilizată de la un clan de romi care au mituit un judecător. Bolidul, fotografiat pe ascuns când unul dintre romi pupa mâna magistratului

Un vehicul marca BMW X6 aparţinnd unei familii de romi din judeţul Iaşi a fost indisponibilizată de DIICOT Iaşi într-un dosar de corupţie judecat la Tribunal. Romii sunt acuzaţi că, pentru a scăpa de puşcărie două rude, ar fi dat mită unui fost preşedinte de Judecătorie, care şi-a recunoscut fapta.

Magistraţii ieşeni au menţinut seches­trul asigurator asupra unui vehicul marca BMW X6 indisponibilizat de la o familie de romi din Moţca. Maşina a fost sechestrat în cadrul unei proces în care mai mulţi membri ai familiei Nunucă au fost trimişi în judecată după ce l-ar fi mituit pe fostul preşedinte al Judecătoriei Paşcani, Viorel Maftei.

Dafin, Constantin şi Necu­lai Nunucă ar fi oferit mită judecătorului Maftei pentru ca acesta să intervină pe lângă un alt magistrat, Dan Anton, la acel moment judecător al Curţii de Apel Iaşi. Deşi Anton nu i-a eliberat pe părinţii lui Nunucă din puşcărie, magistratul judecat într-un alt dosar ar fi participat la o întâlnire cu Viorel Maftei, Neculai şi Dafin Nunucă.

Suma finală pe care membrii familiei Nunucă trebuiau să o plătească pentru a-şi scoate părinţii din arest era de 25.000 de euro, din care 5.000 pentru Viorel Maftei. „Din cercetările efectuate a rezultat că numitul Nunucă Constantin Dafin, zis Beny, i-a dat numitului Maftei Viorel circa 10.000 de lei, în mai multe tranşe, pentru a-l influenţa pe judecătorul Anton Dan şi pentru a-i oferi acestuia o sumă de bani în schimbul unei soluţii favorabile“, au precizat procurorii. După ce contestaţia în anulare a fost respinsă de Dan Anton, Maftei le-a restituit 8.000 de lei celor doi romi. Anton nu a fost incriminat în acest dosar, întrucât nu au existat probe că acesta ar fi comis fapta. 


Niciun comentariu: