miercuri, 25 aprilie 2018

Fostul rector, șeful plagiatelor, răspopit de Președintele României. Actualul rector dă cu biciul.

N.B.: Pentru fătuca  ce conduce SRI-ul:

Ce e să nu ai mână bună! (mă refer la mine) Cum se fac Autoritățile Statului că luptă cu corupția :

Fostul rector s-a dat la fund.  După el, Coldea.  Amândoi au fost ascunși de Presedintele Republicii. Primul la Curtea de Conturi, al doilea la Universitatea din Timișoara. Au pensii de nababi, mai ridică, pe degeaba, la pensie, și salarii consistente de bugetari, amândoi generali de carton. Coldea e cautat la diploma de doctorat. Groparul Oprea isi linge ranile. O Academie, zice-se de Informații, fabrică de doctorate și diplome. O sarcină grea pentru actualul rector pentru a verifica plagiatele tezelor de doctorat.


Rectorul Academiei de Informaţii: „Trecem toate tezele prin softul antiplagiat. Dacă se constată plagiatul, propun retragerea titlului“

Profesorul universitar Adrian Ivan, care a preluat în octombrie 2017 funcţia de rector al Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul" (ANIMV), este hotărât să facă reformă în domeniul titlurilor universitare. Concret, în timp, vor fi analizate toate tezele de doctorat şi unde este cazul, cu ajutorul unor experţi externi, vor fi date verdicte de plagiat iar dacă există încălcări de lege se vor depune plângeri penale.

În ultimii ani, presa a devoalat o serie de nereguli din interiorul acestei universităţi militare, aflată în subordinea SRI, arată

pressone.ro 

Pentru 11 teze de doctorat susţinute la ANIMV au fost aduse puternice dovezi că sunt plagiate. Apoi, un concurs a fost aranjat pentru ca generalul Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, să obţină gradul de conferenţiar universitar.

 

În plus, actualul ministru al Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici, a primit diplomă de absolvire a Colegiului Naţional de Informaţii (CNI), care face parte din ANIMV, deşi el nu a trecut niciodată pragul instituţiei.

 

Acestora li se adaugă dezvăluiri legate de reţeaua de plagiatori ai lui Gabriel Oprea sau despre politicienii care au dat buzna să facă doctorate la Academia SRI.

 

Singurele măsuri concrete luate până acum au fost suspendarea activităţii CNI şi emiterea unui verdict de plagiat.

 

„La propunerea mea s-a schimbat inclusiv regulamentul Comisiei de Etică, pentru că erau inadvertenţe legate de expertiza pe care poate să o ofere. Eu m-am inspirat după universităţile mari din România − Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara, care au dat posibilitatea angajării de experţi pe lângă Comisiile de Etică. În acest moment, există o situaţie prezentată de Consiliul Ştiinţific al Academiei, care a hotărât să treacă toate tezele prin softul antiplagiat. Acel soft constată doar similitudinile. Urmează să vină o comisie de experţi să analizeze foarte bine teza, să spună dacă e plagiat sau nu şi să îşi asume decizia prin semnătură. De la venirea mea s-a întâmplat următorul lucru: am cerut noii Comisii de Etică să ia toate tezele, în baza acelei analize făcute cu softul antiplagiat, în ordinea susţinerii lor, şi să facă o analiză pe baza lucrurilor descoperite şi pe baza unei comisii de experţi. Acolo unde ei constată că s-a încălcat legea, am cerut în mod expres să îşi recruteze imediat comisii de experţi şi să ne dea o soluţie. Unele soluţii le voi avea cât de curând şi, dacă se constată că este plagiat, voi face propunere de retragere a titlului de doctor", a subliniat rectorul Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul", Adrian Ivan.

Întrebat dacă există o analiză a tezei de doctorat a fostului premier Mihai Tudose, oficialul a explicat că teza lui Tudose „este în proces la CNATDCU. Noi am trimis un punct de vedere care a fost stabilit pe baza unei comisii de experţi. Nu vă pot spune rezultatul, pentru că procedura este în derulare. Dar noi avem un punct de vedere înaintat la CNATDCU", a menţionat rectorul.

 Niciun comentariu: