duminică, 29 aprilie 2018

Pentru proști. Un strigăt în pustiu.
Barometrul imbecilității la români. Cum sa-ți distrugi țara?

Cum arată azi combinatele-simbol ale României comuniste? Câmpii radioactive şi adăposturi pentru cai

Odinioară erau mândria economiei României; azi sunt doar fosile ale comunismului. Fostele combinate industriale sunt dinozaurii moderni ai României, iar meteoritul care i-a răpus este aşa-zisa „privatizare”.

Cum arată azi combinatele-simbol ale României comuniste? Câmpii radioactive şi adăposturi pentru cai.

Generaţii întregi au muncit pentru industrializarea României. Eforturile şi sacrificiile făcute în timpul regimului comunist pentru proiecte care urmau să le aducă beneficii tuturor românilor par să fi fost în zadar. Combinatele industriale, simbolul economiei României înainte de 1989, s-au transformat rapid în ruine şi fier vechi în anii ce au urmat Revoluţiei.

Platforma Săvineşti era înainte de 1989 cea mai mare din Europa în domeniul firelor şi fibrelor chimice, dar şi de îngrăşominte chimice. Întinsă pe mai bine de 600 de hectare, ţinea ocupată aproape o treime din populaţia oraşului Piatra Neamţ. După 1990, a fost privatizată, dar o singură fabrică mai funcţionează acum pe profit. Restul fabricilor au fost distruse de indiferenţa statului şi reavoinţa investitorilor şi sunt acum o ruină.

Moloz si ruine pe platforma Savinesti.

Și exemplele pot continua:

Pitești, Slatina, Câmpulung Muscel, Iași, Cluj, Turda, Timișoara, Arad, Târgoviste, Copșa Mică, Brăila, Galați, Călărași,......etc.


În Sulina a funcţionat până în anii ’90 cea mai mare fabrică de conserve din România. Industria românească a peştelui era pe locul 3 în lume în perioada comunistă, fiind depăşită de cele ale URSS şi RDG.

Numai imbecilii pot gândi că așa ne-am vindecat de comunism. Dați-mi un exemplu, al unui popor care și-a distrus cu sabalticie la loviturile de stat din '89 avuţia națională? Am devenit slugile occidentului, un popor de emigranți, mâncăm pe datorie,....salarii, pensii pe datorie, ne conduc hoții și trădătorii de țară. Halal să ne fie!


Niciun comentariu: