joi, 3 mai 2018

Mulți știm, puțini aplicăm!

Proprietățile terapeutice ale scorțișoarei sunt cunoscute de secole, în tratamentele tradiţionale ayurvedice din vechea cultură indiană, scorţişoara a fost intens utilizată în tratarea diabetului, a răcelilor şi a indigestiei.
Caracteristicile scorțișoarei

Scorţişoara este un condiment ce provine din scoarţa unor copaci din China, India şi Asia de sud-est. Este o bună sursă de calciu, potasiu, vitamina A, carbohidrați, fibre, vitamina C, fier, magneziu și fosfor. cinnamon2

Scorţişoara este folosită de către indieni din cele mai vechi timpuri ca leac universal şi mai ales ca afrodisiac, considerată un veritabil energizant şi un fortifiant al sistemului circulator. Era introdusă de către farmaciştii Evului Mediu în toate reţetele împotriva durerilor, răcelilor sau pentru întărirea inimii.
Miere și scorțișoară: super-remedii pentru sănătate!

DE VLAD CRISTIAN · PUBLICAT 11 FEBRUARIE 2014 · ACTUALIZAT 29 IANUARIE 2014

Unde-s doi, puterea crește!O revistă faimoasă, „Weekly World News”, care apare în Canada, a publicat o listă de afecțiuni care pot fi vindecate cu ajutorul combinației de miere cu scorțișoară. În urma studiilor efectuate de savanții occidentali, s-a dovedit că cele 2 „delicii” ale naturii se potrivesc de minune și își sporesc eficiența când sunt administrate împreună.

Medicina alternativă Ayurvedică, precum și cea tibetană, utilizează mierea ca remediu vital, de secole. Cercetătorii americani accepta și ei că mierea este un remediu „Ram Ban” (foarte eficient) în tratarea multor tipuri de afecțiuni. Asociată cu scorțișoară, mierea poate fi utilizată în multe tipuri de afecțiuni, fără a avea efecte secundare. Deși mierea este un aliment dulce, dacă se administrează în doze corespunzătoare, poate fi folosită și de bolnavii de diabet.

Artrita

Amestecați o parte de miere în 2 părți apă călduță și apoi adăugați o linguriță de scorțișoară pudră. Faceți o pastă și masați-o ușor în partea de corp care vă doare. Durerea cedează în interval de 15 minute.

Pacienții cu artrită își pot administra zilnic câte o cană de apă fierbinte cu 2 linguri de miere și o linguriță de scorțișoară pudră. Dacă remediul se administrează cu regularitate, chiar și artrita cronică poate fi vindecată.Într-un studiu recent, efectuat la Universitatea din Copenhaga, s-a constatat că atunci când doctorii le-au administrat pacienților o combinație de o lingură de miere cu 1/2 linguriță de scorțișoară pudră, înainte de micul dejun, timp de o săptămână, din 200 de pacienți tratați, 73 de pacienți au scăpat complet de dureri, în interval de o lună. Majoritatea acestor pacienți nu puteau merge sau aveau o libertate de mișcare restrânsă, dar după terapie, au început să meargă, cu mai puține dureri.

Căderea părului

Persoanele care au această problemă sau au calviție pot aplica pe cap o pastă alcătuită din ulei de măsline fierbinte, o lingură de miere, o linguriță de scorțișoară pudră, lăsând-o să acționeze aprox.15 minute, după care se spală părul.

Infecții urinare

Puneți 2 linguri de scorțișoară pudră și o linguriță de miere într-un pahar cu apă călduță, și beți. Distruge toți germenii din vezica urinară.

Dureri de dinți

Faceți o pastă dintr-o linguriță de scorțișoară pudră și 5 lingurițe de miere și aplicați-o pe dintele care doare. Remediul se poate folosi de 3 ori pe zi (zilnic), până când dintele nu mai doare.

Colesterol

2 linguri de miere și 3 lingurițe de scorțișoară pudră, amestecate cu 450 ml de ceai, dacă sunt administrate unui pacient care are colesterolul mare, vor reduce nivelul acestuia cu 10% în interval de 2 ore. Ca și în cazul pacienților cu artrită, dacă remediul se administrează de 3 ori pe zi, reduce nivelul colesterolului.


Conform unei informații publicate într-o revistă medicală, mierea pură consumată zilnic înlătură problemele legate de colesterol.

Răceli

Cei care suferă de răceli normale sau severe ar trebui să ia o lingură de miere călduță cu 1/4 linguriță de scorțișoară pudră, timp de 3 zile. Acest remediu vindecă majoritatea cazurilor de tuse cronică, răceală și curăță sinusurile.

Infertilitate


Medicinile alternative Yunani și Ayurvedica au utilizat mierea timp de mai multe secole, pentru a fortifica sperma barbatilor.

Dacă bărbații impotenți vor lua cu regularitate 2 linguri de miere înainte de culcare, problema lor se va rezolva.


În China, Japonia și Orientul Îndepărtat, femeile sterile, dar și cele care doresc fortificarea uterului, au luat scorțișoară pudră, timp de secole.

Femeile sterile pot să ia un vârf de cuțit de scorțișoară pudră, cu o 1/2 linguriță de miere, și să îți frece gingiile cu această combinație, în mod frecvent, pe toată durata zilei, astfel încât combinația să se amestece ușor cu saliva și să pătrundă în corp.

Deranjamente stomacale

Mierea cu scorțișoară pudră vindecă durerile de stomac și îndepărtează ulcerele stomacale de „la rădăcină”.

Balonare: în conformitate cu studiile efectuate în India și Japonia, s-a descoperit că mierea în combinație cu scorțișoară pudră ajută și îndepărtează balonarea și durerile de stomac.

Boli cardiovasculare

Faceți o pastă din miere și scorțișoară pudră. Ungeți-o pe pâine sau umpleți clătitele cu această pastă, în loc de dulceață sau gem. Mâncați-o cu regularitate la micul dejun. Reduce colesterolul din artere și salvează pacientul de riscul unui atac de cord. Cei care au suferit deja un atac de cord să ia acest remediu zilnic, pentru a preveni apariția unui alt atac. Consumul cu regularitate reduce dispneea și întărește ritmul cardiac.


În America și Canada, mai multe spitale și-au tratat pacienții cu succes, când au descoperit că arterele și venele își pierd flexibilitatea și tind să se astupe. Mierea și scorțișoara îmbunătățesc circulația sanguină.

Sistemul imunitar

Utilizarea zilnică a scorțișoarei pudră întărește sistemul imunitar și protejează organismul împotriva bacteriilor și atacurilor virale.

Consumul regulat de miere întărește corpusculii celulari ai leucocitelor, care combat bacteriile și afecțiunile virale.

Indigestie

Scorțișoara pudră presărată peste 2 linguri de miere, administrate înainte de masă, înlătură aciditatea și ajută la digestia celor mai grele mâncăruri.

Longevitate

Ceaiul cu miere și scorțișoară, consumat cu regularitate, încetinește îmbătrânirea. Pentru ceai, puneți la fiert 1 lingură de scorțișoară pudră și 3 căni de apa. Strecurați ceaiul și adăugați 4 linguri de miere. Beți câte 1/4 cană, de 3-4 ori pe zi. Vă păstrează pielea sănătoasă și fină, și încetinește efectele îmbătrânirii. De asemenea, crește speranța de viață. Vă veți simți mult mai tânăr(ă)!

Acnee

Formați o pastă din 3 linguri de miere și o linguriță de scorțișoară pudră. Aplicați această pasta peste coșuri, seara, înainte de culcare, și spălați-o cu apă călduță, în dimineața următoare. Dacă tratamentul se aplică timp de 2 săpt., va înlătura coșurile de la rădăcină.

Infecții ale pielii

Eczemele, herpesul și toate tipurile de infecții ale pielii se vindecă prin aplicarea unei combinații de miere și scorțișoară pudră, pe părțile afectate.

Cure de slăbire

În fiecare dimineață, pe stomacul gol, cu o 30 min. înainte de micul dejun, și seara, înainte de culcare, beți scorțișoară pudră fiartă într-o cană de apă, peste care adăugați o linguriță de miere. Dacă se administrează în mod regulat, acest remediu duce la reducerea greutății chiar și a celor mai obeze persoane. De asemenea, administrarea cu regularitate a acestui remediu previne depunerea de grăsimi în organism, chiar dacă persoana respectivă are o dietă hipercalorică.

Cancer

Pacienții diagnosticați cu cancer osos și de stomac ar trebui să ia zilnic o lingură de miere cu o linguriță de scorțișoară pudră, timp de o lună, de 3 ori pe zi, dar fără să întrerupă tratamentul prescris de oncolog.

Oboseala


Persoanele de vârsta a 3-a care consumă miere și scorțișoară în părți egale au mai multă vitalitate și flexibilitate.

1/2 lingură de miere se pune într-un pahar cu apă, se presară cu pudră de scorțișoară și se consumă zilnic, dimineața, după ce ne spălăm pe dinți, și după-amiaza, în jurul orei 15.00, atunci când vioiciunea organismului este în scădere. Remediul duce la îmbunătățirea vitalității organismului în interval de o săptămână.

Halena

Primul lucru, dimineața, faceți gargara cu o linguriță de miere și scorțișoară pudră, amestecate în apă fierbinte. Astfel, respirația își păstrează prospețimea pe durata întregii zile.

Pierderea auzului

Mierea și scorțișoara pudră, luate zilnic, în cantități egale, duc la refacerea auzului.

Sursa: Formula AS


Niciun comentariu: