marți, 26 iunie 2018

ATENȚIE CE MÂNCAȚI! Otravirea românilor. Coacerea artificială a roșiilor.


Vin si eu in completarea domnului de la Giuvarasti,mentionez ca sunt inginer horticol,si as vrea sa spun ca pe langa faptul ca legumele timpurii tratate intens in disperarea de a face bani a taranilor (Patria credit si Procredit stie!) sunt EXTREM de toxice mai sunt si CANCERIGENE!

Ethrel – stimulent de coacere (ilegal în România)

2.4-D – stimulent si pesticid de tip hormonal

Stimulentii pentru fructificare, pe bază de 2.4-D, un erbicid care stimulează legarea florilor, produc un mucron (tugui) la vârful fructului.

Există si un hibrid bulgăresc, prekos, care prezintă, prin caracterul său de hibrid, un mic mucron, de circa 3 mm. Însă, când 2.4-D este aplicat necorespunzător, acel tugui este mai mare, foarte bine evidentiat, având dimensiunea de 4 mm. – 6 mm. Prin folosirea excesivă a acestui stimulent, fructele pot avea aspect de gogoşar, iar atunci când se taie se observă că pericardul este desprins de partea interioară.
asadar aveti grija ce bagati in voi!!!


#5

 giuvarasti pe 28 Februarie 2016, 15:43

ATENTIE!!!!

Cum recunosti o rosie coapta cu ajutorul Ethrel:

Daca vrei sa descoperi exact cum s-a copt leguma pe care vrei s-o cumperi, natural sau cu ajutor, singura varianta este cu ochiul liber. Tomatele coapte cu Ethrel, desi sunt rosii la exterior, in interior vor fi verzui, iar miezul va fi mai tare decat in mod normal si va avea un gust necopt. Unele rosii pot fi tuguiate de la folosirea produsului, acest tugui de fapt este o malformatie a fructului, iar tomatele nu au codite, acestea fiind arse. O buna modalitatea de a evita rosiile tratate cu hormoni de crestere, este alegerea celor care inca mai au ciorchine sau coronita verde


#4

 giuvarasti pe 28 Februarie 2016, 13:45

continuare Pt toata lumea!!!

Ethrel-ul contine un hormon chimic care stimuleaza aparitia mai rapida a substantei care grabeste coacerea in mod natural a fructelor si legumelor. Acest produs insa nu ar fi toxic daca ar fi respectate reglementarile in vigoare si anume o pauza de 10 zile de la stropire, timp in care substanta ar parasi planta, iar aceasta nu ar mai fi toxica. Numai ca la noi este utilizata o solutie concentrata, iar perioada de pauza nu este respectata niciodata. Asfel rosia este recoltata si ajunge pe mesele noastre cu hormanii de stimulare a cresterii.Efecte secundare la om:

Nediluat Ethrel-ul este coroziv si poate cauza rani ale ochilor, este foarte periculos daca este ighitit, inhalat sau absorbit prin piele. Poate produce arsuri ale pielii si mucoaselor si iritatii gastrointestinale


#3

 giuvarasti pe 28 Februarie 2016, 13:41

Pt.toata lumea!!!

Legumicultorii romani folosesc din ce in ce mai mult o substanta controversata denumita Ethrel, aceasta este interzisa pentru ca a fost folosita excesiv, dar acest lucru nu impiedica nici comerciantii care inca o vand, nici pe legumicultorii care o folosesc. Ethrel grabeste coacerea legumelor, in numai 3 zile rosiile verzi vor fi coapte. Ethrel este un produs interzis in multe tari, inclusiv Romania, unde gradinarii il folosesc la scara larga pentru a grabi coacerea si a prinde inceputul sezonului, cand preturile sunt foarte mari.


#2

 giuvarasti pe 28 Februarie 2016, 13:37

pt gheorghe

Nu vorbesc deloc aiurea,am patru nepoti,iar anul trecut am patit beleaua in piata la Pitesti cand un cumparator ma cauta prin piata(Zahana,daca sti)probabil sa ma bata ca baietelul lui e internat in spital cu diaree. bineinteles ca am plecat,pe drum spre surprinderea mea am primit un tel care imi comfirma ca si 3 dintre nepotii mei au aceeasi problema.Acum,sa-ti spun cum sta treaba cu ethrelu ca am aproape 60 de ani iar pe vremea mea se amesteca ierbicid cu pisat de cal,ca omul e al dracu nu de azi sau de ieri.....e demult. in comentariul urmator va voi lamuri mai in detaliu despre ETHREL.


#1

 gheorghe pe 28 Februarie 2016, 10:05

nu te pricepi

Ethrelul se foloseste doar la inceput..gen inceputul lui iunie la tomate..si stai linistit ca alea din export nici macar nu vad pamantul,sunt crescute direct in solutii,sa numai spun de ce tratamente li se aplica pt a rezista mai mult.


Niciun comentariu: