marți, 12 iunie 2018

Firuța, din fruntaș a ajuns codaș.


Ustură, Gabi?

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

A pățit-o și Elena Udrea, la Gala Bute. Prințesa României, răsfățata președintelui și adorata trubadurilor din școala intelectualilor în cămeși albe, a primit în plină figură disprețul publicului, care a huiduit-o copios.

În această seară, Gabriela Firea, această Elena Udrea a PSD-ului, sora de tupeu, ambiție și sete de parvenire a ilustrei refugiate în Costa Rica, și-a primit porția de papară din partea mulțimii.

În cadru safe de partid, la mitinguri atent organizate, la spectacole sponsorizate generos de Primăria Capitalei sau în studiouri de televiziune în care întrebările stau la dungă, aranjate pe batistă apretată, doamna primar își poate pierde ușor firea și uzul rațiunii, închipuindu-și că este adorată, că este un model pentru tinerele din această țară, că este un vis românesc de succes. În cadrul aseptic al paginii sale de Facebook, unde curg avalanșă felicitări și declarații de admirație și de iubire, deoarece orice comentariu vag critic este eliminat din fașă de echipa de PR, doamna Firea își construiește un profil prezidențial de mamă a nației.

Luni seara, pe Arena Națională, doamna Firea a mers însă cam departe. A întins cam mult coarda, lucru care ne arată că doamna a cam pierdut simțul realității. Instinctul politic ar fi trebui să-i recomande ceva mai multă discreție, un pas în urma Simonei, nu unul înaintea ei. Când ești condusă însă de o ambiție nemăsurată, e mai greu să te înfrânezi. În virtutea inerției, inconștientul campioanei din Voluntari a ratat frâna, doamna imaginându-și că lumea a venit pentru ea. Competițională cum o știm, a încercat să se bage în poză, să urce prima pe scenă, să sară prima în microfon, să culeagă uralele mulțimii. Ce mai, o fi jucat Simona Halep finala, dar Gabriela Firea a câștigat Roland Garrosul!

Atunci s-a întâmplat un moment eliberator: 15.000 de oameni au început să huiduie, semn că oamenii neaduși cu japca, veniți acolo să se bucure de un sportiv care și-a câștigat trofeul cu modestie, muncă și sânge mai știu să discearnă albul de negru.Huiduielile oamenilor au taxat tupeul tuturor politicienilor. Gabriela Firea s-a nimerit să deconteze acest dispreț al oamenilor față de impostură. 

Sensibilă la critică, doamna Firea suferă la această oră. Lipsa de iubire și de recunoștință a oamenilor o râcâie la lingurică. 

Dacă ar fi avut un strop de decență, de bun simț și de umilință creștină ar fi aprins o lumânare și s-ar fi rugat în catedrala din Voluntari să se vindece de păcatul trufiei. Cum nu este cazul, a avut o reacție în stilul ei,considerându-se o victimă a „aparatului sorosist de propagandă" (?!), a „ONG-urilor dubioase" (?!) și a „echipelor de cetățeni cu venin bine organizate". 

Zi-le direct pe nume, Gabi: niște șobolani!


Niciun comentariu: