joi, 5 iulie 2018

Proteste....


Protest în Piața Victoriei. Oamenii au scandat: „Demisia”, „Hoții”, „PSD, ciuma roșie”, „România, trezește-te!”

acum o ora 2018-07-04 19:05:31

Un protest este în desfășurare la această oră în Piața Victoriei. Aproape 2.000 de persoane sunt acum în fața Guvernului. Manifestanții scandează „Hoții", „PSD, ciuma roșie!", „Demisia", „Nu plecăm", „Corupția ucide". 

Câteva persoane, între care și copii, s-au așezat la un moment dat pe asfalt, pentru a forța blocarea circulației rutiere.

Lumea continuă să se strângă la acțiunea de protest.

UPDATE: Numărul persoanelor strânse în fața Guvernului a ajuns la circa 1.500 (sursa Hotnews)

UPDATE: Cineva a adus în Piața Victoriei o fotografie cu Călin Farcaș, tânărul de 29 de ani care a murit luni seara, după ce a așteptat doi ani un transplant pulmonar. „Revoluție pașnică" este mesajul care însoțește imaginea. Ministerul Sănătății a anunțat în această seară că șeful Agenției de Naționale de Transplant a fost demis.  

UPDATE: O acțiune de protest este în desfășurare și la Brașov. Digi24 a anunțat că 20 de oameni au blocat în această seară o trecere de pietoni din centrul orașului, în semn de protest faţă de parlamentarii care au votat controversatele schimbări din Codul Penal. 

Plenul Camerei Deputaților a votat miercuri proiectul de modificare a Codului penal. Legea a fost adoptată cu 167 de voturi „pentru", 97 de voturi „împotrivă" şi 19 abţineri. Era nevoie de minimum 165 de voturi favorabile. Nouă voturi au venit de la minoritățile naționale și unul de la un deputat PMP, proaspăt plecat la ALDE.

Liviu Dragnea, președintele PSD, i-a acuzat miercuri pe ziariști pe holurile Parlamentului că „au o problemă", o „obsesie" cu dosarul său. De ce a schimbat prin urmare definiția abuzului în serviciu ca să scape de pedeapsă? Liviu Dragnea a răbufnit: „Eu nu vreau să plec ca prostul din această viață și această funcție. V-o spun românește, ca la Teleorman".


Niciun comentariu: