miercuri, 22 august 2018

De râsul curcilor.


Liviu Dragnea, ironizat, din nou, în presa lumii

Declaraţiile liderului PSD Liviu Dragnea au făcut înconjurul lumii. Principalele agenţii de presă, dar şi publicaţii importante le-au preluat şi le-au pus în contextul crizei actuale cu care se confruntă România. Cotidianul britanic Daily Express citează chiar o analiză a centrului de reflecţie american Freedom House, potrivit căreia ţara noastră riscă să destabilizeze Uniunea Europeană. Stabilitatea Uniunii Europene riscă să fie distrusă în această toamnă de cinci ţări: România, Polonia, Slovacia, Cehia şi Slovenia. Este semnalul de alarmă tras de centrul de reflecţie Freedom House, citat de Daily Express. Experţii afirmă că incertitudinea politică din regiune riscă să arunce blocul comunitar într-o criză majoră. 

"În lunile de toamnă va fi vorba despre testarea Guvernelor în regiune (...). Guvernul contestat al României va trebui să supravieţuiască fără a schimba din nou premierul", a explicat Zselyke Csaky, cercetător la Freedom House. 

Daily Express a scris că România se confruntă cu o criză politică. A avut trei premieri din ianuarie 2017 , iar luna aceasta, aproximativ 100 de mii de oameni au protestat la Bucureşti. Cotidianul îl citează pe Liviu Dragnea, care a descris mitingul drept o tentativă eşuată de a răsturna Guvernul. 

Declaraţia a atras şi atenţia jurnaliştilor de la Associated Press. În ştirea, preluată de Washington Post, se precizează că Dragnea a acuzat companiile multinaţionale că au finanţat manifestaţiile anticorupţie ce au avut loc în 2017.

AP a menţionat şi că Dragnea susţine că a fost ţinta unei tentative eşuate de asasinat anul trecut. Şi Euronews citează această declaraţie a şefului PSD, subliniind că acesta nu a oferit nicio dovadă. Reuters comentează că Dragnea l-a demonizat din nou pe miliardarul George Soros, o tendință comună în statele din Europa Centrală şi de Est, precum Ungaria şi Polonia, unde democraţiile iliberale sunt în ascensiune. 


Niciun comentariu: