luni, 3 septembrie 2018

Fraților, chiar ne-am tâmpit? Pramatia PSD-ului dă cu tifla unui popor întreg.


„E un gest mizerabil și un act ilegal”Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Consilier al premierului Viorica Dăncilă și condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare, Darius Vâlcov a făcut publică fișa medicală a unui protestar, împreună cu datele personale ale acestuia. Vâlcov l-a jignit pe opozantul actualului regim, numindu-l „sandilău", și s-a folosit de diagnosticul medical consemnat în anul 2006 pentru a încerca să îl discrediteze.

„Publicarea de către Darius Valcov a fişei medicale a unui om bolnav este un gest mizerabil din punct de vedere moral şi un act ilegal, existând prevederi clare, atât la nivel european, cât şi în legislaţia noastră privind protecţia datelor personale", a scris, luni, pe Facebook, europarlamentarul ALDE Renate Weber, care a cerut demisia sau demiterea lui Vâlcov și sancționarea celor care i-au permis să aibă accesul la un document medical.Tăriceanu: Renate Weber a postat „în nume personal"

„Dacă vrem «domnia legii», atunci trebuie să înţelegem că legea este aceeaşi pentru toţi, indiferent de simpatii sau antipatii politice. Încălcarea ei se sancţionează", a mai spus Weber.

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că gestul lui Vâlcov „nu e ceva normal", însă a subliniat că reacția lui Renate Weber „nu angajează partidul": „Am văzut, este o postare a doamnei europarlamentar Renate Weber, este o postare în nume personal. Nu angajează partidul".

Sandu Matei, protestatarul la care a făcut referire Darius Vâlcov, i-a transmis acestuiacă îl va da în judecată. „„Este adevărat că nu am deranjat aşa mult mafia politică ca până acum, dar să te legi de această depresie cauzată de pierderea unei persoane apropiate dragi este josnic, cu atât mai grav este că vine de la creierul mafiei PSD şi consilierul Primului Ministru. Ma bucură aceste atacuri, asta îmi dovedeşte că lupta mea civică are ecou printre ei, dar să ajungi la nişte acte medicale cu caracter personal este deja prea mult şi trebuie văzut cine le-a oferit", a scris Sandu Matei pe Facebook.


Niciun comentariu: