sâmbătă, 12 ianuarie 2019

Cocârjații în fața UE. Guvernanții noștri au ciuntit și imnul.


Imnul României a fost CIUNTIT ILEGAL la ceremonia de la Ateneul Român: Ultima strofă, cea despre 'preoți cu crucea-n frunte', a fost ELIMINATĂ - VIDEO

Gafă sau intenție? Aceasta este întrebarea după ceremonia de la Ateneul Român dedicată preluării României a președinției Consiliului Uniunii Europene. Așa cum era și firesc, evenimentul a fost deschis cu intonarea imnului de stat.

Copiii de la corul "Cantus Mundi" au interpretat prima strofă, iar continuarea a aparținut Corului Naţional "Madrigal-Marin Constantin". Ceea ce a surprins neplăcut este faptul că ultima strofă a imnului în varianta scurtă nu a mai fost interpretată. Culmea, stofa este cea referitoare la preoți și religie.

Citește și: S-a aflat! Cine e, de fapt, românul care a realizat din ‘umbră’ discursul lui Donald Tusk

„Preoți cu crucea-n frunte, căci oastea e creștină,

Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt.

Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,

Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost’ pământ.”

Citește și: Juncker salută o decizie controversată a Guvernului României

Precizăm că, așa cum prevede articolul 9 al Legii nr.75 din 16 iulie 1994, intonarea în variantă scurtă a imnului național prevede intonarea strofelor 1, 2,4 și 11. Este greu de crezut că artiștii Corului Naţional "Madrigal-Marin Constantin" ar fi comis o gafă, cea mai plauzibilă ipoteză fiind omiterea intenționată a ultimei strofe. Conform unor surse, decizia ar fi fost luată pentru a nu deranja anumiți diplomați străini.


Niciun comentariu: